UEFA zwicht voor dreigement Servië en legt Albaniër zware straf op | OneFootball

UEFA zwicht voor dreigement Servië en legt Albaniër zware straf op | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·23 de junho de 2024

UEFA zwicht voor dreigement Servië en legt Albaniër zware straf op

Imagem do artigo:UEFA zwicht voor dreigement Servië en legt Albaniër zware straf op

De UEFA heeft besloten de Albaniër Mirlind Daku voor twee wedstrijden te schorsen. De aanvaller van het Russische Rubin Kazan kwam na afloop van de wedstrijd tegen Kroatië met beledigende teksten over Servië en Noord-Macedonië. De Serviërs dreigden daarop het EK te verlaten als de Europese voetbalbond niet in zou grijpen.

Daku zat tijdens de eerste wedstrijd van Albanië, die verloren ging tegen regerend Europees kampioen Italië (2-1), 90 minuten op de bank. Tegen de Kroaten kwam de aanvaller vijf minuten voor tijd binnen de lijnen. Ploeggenoot Klaus Gjasula redde in de ultieme slotfase een punt voor Albanië, maar tijdens en na de wedstrijd wekten Daku én de Albanese en Kroatische fans op de tribune de woede van de Serviërs.


Vídeos OneFootball


Vanaf de tribunes zou door fans van beide landen zijn gezongen dat de Serviërs 'vermoord' moeten worden. Ook Daku liet zich niet onbetuigd: met een megafoon zong de aanvaller 'F*ck Serviërs' en 'F*ck Macedoniërs'. Dat is Daku dus op een schorsing voor twee duels komen te staan. Bovendien moet de Albanese voetbalbond een boete van 'bijna 50.000 euro' betalen, zo meldt de NOS.

Door de schorsing mist Daku het afsluitende pouleduel van Albanië met Spanje, dat na twee zeges al zeker is van een plek in de achtste finales. Mocht het Albanië lukken de poulefase te overleven, dan ontbreekt Baku dus ook gedurende de achtste finales.

Saiba mais sobre o veículo