Thomas van den Belt kan loopbaan redden met controversiële overstap binnen Eredivisie | OneFootball

Thomas van den Belt kan loopbaan redden met controversiële overstap binnen Eredivisie | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·13 de julho de 2024

Thomas van den Belt kan loopbaan redden met controversiële overstap binnen Eredivisie

Imagem do artigo:Thomas van den Belt kan loopbaan redden met controversiële overstap binnen Eredivisie
Imagem do artigo:Thomas van den Belt kan loopbaan redden met controversiële overstap binnen Eredivisie

© IMAGO

Een jaar na zijn komst naar De Kuip lijkt Thomas van den Belt niet meer in de plannen van Feyenoord voor te komen. De middenvelder kwam destijds over van PEC Zwolle, waar hij een groot aandeel had in de promotie naar de Eredivisie. Data van SciSports tonen aan dat uitgerekend aartsrivaal Go Ahead Eagles een ideale vervolgstap kan zijn voor Van den Belt.


Vídeos OneFootball


Hoewel Van den Belt overduidelijk stappen heeft kunnen maken in zijn eerste jaar bij Feyenoord, kwam de middenvelder er amper aan te pas onder Arne Slot. Mede door de uitstekende prestaties van Mats Wieffer en Quinten Timber had Arne Slot weinig redenen om in te grijpen en Van den Belt meer minuten te gunnen in het eerste van Feyenoord. Uiteindelijk stokte de teller van de 23-jarige speler op 11 wedstrijden in het eerste van de Rotterdammers. Met name in de laatste fase van het seizoen kwam Van den Belt toch nog tot redelijk wat minuten in het shirt van Feyenoord.

"Je hoopt altijd op meer minuten en je wil alles spelen”, zei Van den Belt eerder tegen ESPN. Desondanks heeft de middenvelder geen spijt van zijn stap naar Feyenoord. “Ik denk dat dat ook kon gebeuren als ik in die fase niet geblesseerd was geraakt, alleen ook dat hoort erbij. Het is sowieso aanpassen want je komt vanuit de eerste divisie. Misschien heb ik het een beetje onderschat, maar ik ben wel heel veel beter geworden op voetballend en fysiek gebied."

"Ik heb ook veel concurrentie, dus het is goed voor mij om daarmee te concurreren. Ik ben veel beter geworden, alleen dat is nog niet echt te zien omdat ik niet zoveel minuten maak." Toch lijkt het erop dat Van den Belt ook komend seizoen genoegen zal moeten nemen met minuten in Jong Feyenoord en zo nu en dan een invalbeurt in De Kuip. De spelmaker komt in de voorbereiding amper in de plannen van Brian Priske voor en zat ook zaterdag tegen KRC Genk niet bij de selectie.

Een vertrek lijkt dan ook in de maak voor Van den Belt, die nog tot medio 2027 onder contract staat bij Feyenoord. De Career Advice Tool van SciSports laat zien dat de middenvelder bij Go Ahead Eagles zijn loopbaan uit het slop kan trekken. Door het vertrek van Philippe Rommens naar Ferencváros is er een plek vrijgekomen op het middenveld van de Deventenaren. Hoewel Go Ahead Eagles met de komst van Mathis Suray al enigszins voorsorteert op een vertrek van Rommens, lijkt Van den Belt in Deventer zeker van een basisplaats.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

NEC kan worden gezien als een alternatief voor Van den Belt. De Nijmegenaren moeten er serieus rekening mee houden dat Dirk Proper de club gaat verlaten. Het kind van de club staat op de shortlist van bijvoorbeeld PSV en kan NEC een behoorlijk bedrag gaan opleveren. De tijdelijke komst van Van den Belt zou voor beide partijen uitkomst kunnen bieden. De middenvelder kan in Nijmegen veel aan spelen toekomen, maar zal zich wel moeten aanpassen aan de speelstijl onder Rogier Meijer.

Saiba mais sobre o veículo