Terugkeer naar Eredivisie moet loopbaan Sébastien Haller uit het slop trekken | OneFootball

Terugkeer naar Eredivisie moet loopbaan Sébastien Haller uit het slop trekken | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 de maio de 2024

Terugkeer naar Eredivisie moet loopbaan Sébastien Haller uit het slop trekken

Imagem do artigo:Terugkeer naar Eredivisie moet loopbaan Sébastien Haller uit het slop trekken
Imagem do artigo:Terugkeer naar Eredivisie moet loopbaan Sébastien Haller uit het slop trekken

© IMAGO

Sébastien Haller gaat komende zomer vertrekken bij Borussia Dortmund, zo zijn de Duitse media erover eens. De aanvaller komt amper in de plannen van Edin Terzic voor en wil elders meer minuten gaan maken. Inmiddels heeft de topclub ook al een prijskaartje om zijn nek gehangen: tien miljoen euro.


Vídeos OneFootball


Twee jaar na zijn toptransfer van 31 miljoen euro van Ajax naar Borussia Dortmund, overweegt Haller komende zomer te vertrekken bij de Duitse topclub. De 29-jarige aanvaller mocht dit seizoen slechts 6 keer in de basis starten bij Borussia Dortmund en kwam vooralsnog slechts 514 minuten in actie dit jaargang.

Haller weet dat hij met Donyell Malen, Niclas Füllkrug en Youssoufa Moukoko over behoorlijk wat concurrentie beschikt bij Borussia Dortmund, dat binnenkort aantreedt tegen Real Madrid in de finale van de Champions League. Toch had de Franse Ivoriaan dit seizoen gehoopt op meer minuten. De aanvaller bewees in het verleden bij Ajax over uitzonderlijke kwaliteiten te beschikken. Niet voor niets scoorde Haller in het seizoen 2021/22 liefst elf keer in acht Champions League-wedstrijden.

Nu Haller amper meer in actie komt in Duitsland, hoopt de 25-voudig international te vertrekken. Borussia Dortmund is bereid om mee te werken en wil tien miljoen euro voor de spits ontvangen. Een behoorlijk schappelijk bedrag, gezien de prijs die Dortmund in 2022 nog voor de aanvaller betaalde en zijn Estimated Transfer Value van 20,3 miljoen euro. Opvallend aan zijn ETV is echter wel dat Haller de afgelopen maanden echt flink in waarde is gedaald. Twee jaar geleden had de aanvaller namelijk nog een ETV van 41,4 miljoen euro.

Een vertrek lijkt voor alle partijen de beste oplossing. De Career Advice Tool van SciSports laat zien dat Real Betis en Sporting Portugal op dit moment de beste bestemmingen zijn voor Haller. In zowel Spanje als Portugal kan de Ivoriaan veel aan spelen toekomen en met zijn speelstijl van waarde zijn. Het is alleen de vraag of beide clubs tien miljoen euro over hebben voor een spits, die dit seizoen amper in actie is gekomen.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Een terugkeer naar Nederland geldt als alternatief. Het voetbaldatabureau laat namelijk zien dat Haller met zijn kwaliteiten en speelstijl uitstekend zou kunnen passen bij zowel Ajax als PSV. Beide topclubs beschikken met Brian Brobbey en Luuk de Jong al over twee meer dan uitstekende spitsen, maar met name bij Ajax is het allerminst zeker dat Brobbey ook komend seizoen nog onder contract staat. De aanvaller kan rekenen op interesse vanuit het buitenland, waar Haller mogelijk als opvolger kan dienen.

Saiba mais sobre o veículo