Ten Hag hoopt op bliksemtransfer Zirkzee en mikt op snelle verkoop van 35 miljoen | OneFootball

Ten Hag hoopt op bliksemtransfer Zirkzee en mikt op snelle verkoop van 35 miljoen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 de junho de 2024

Ten Hag hoopt op bliksemtransfer Zirkzee en mikt op snelle verkoop van 35 miljoen

Imagem do artigo:Ten Hag hoopt op bliksemtransfer Zirkzee en mikt op snelle verkoop van 35 miljoen
Imagem do artigo:Ten Hag hoopt op bliksemtransfer Zirkzee en mikt op snelle verkoop van 35 miljoen

© IMAGO

Manchester United hoopt Joshua Zirkzee snel binnen te halen, meldt iNews. De spits was afgelopen seizoen een van de uitblinkers van Bologna en is nu met het Nederlands elftal op het EK in Duitsland. Om de komst van de aanvaller mogelijk te maken, hoopt men in Manchester snel afscheid te kunnen nemen van Mason Greenwood.


Vídeos OneFootball


Greenwood werd vorig seizoen verhuurd aan Getafe en maakte veel indruk bij de Spaanse club. In 36 duels kwam hij tot 10 goals en 6 assists. De tweebenige buitenspeler heeft op Old Trafford nog een contract tot medio 2025, maar de clubleiding heeft besloten dat hij niet meer in actie komt voor United. Greenwood werd eerder beschuldigd van mishandeling en verkrachting van zijn ex, hoewel hij daarvoor inmiddels is vrijgesproken.

Napoli, Juventus en Lazio hebben de 22-jarige Engelsman op de korrel. Hoewel United geen plannen meer met hem heeft, mag Greenwood niet voor een spotprijs vertrekken. The Red Devils zetten in op een transfersom van ongeveer 35 miljoen euro. Mocht hij deze zomer niet verkocht worden, dan heeft United de mogelijkheid om het contract van de enkelvoudig international met een seizoen te verlengen.

United werkt achter de schermen hard aan de komst van Zirkzee. De 1,93 meter lange spits wordt gezien als ideale concurrent en stand-in van Rasmus Højlund, die nu eerste keus is in de punt van de aanval in Manchester. Verschillende andere clubs hebben de naam van de rechtspoot echter ook omcirkeld, waaronder Juventus, Liverpool en AC Milan.

Zirkzee, 23 jaar, kende een sterk seizoen bij Bologna. De club eindigde onder Thiago Motta op de vijfde plaats in de Serie A en kwalificeerde zich zodoende voor de Champions League. De spits had met 11 doelpunten en 5 assists in 34 competitiewedstrijden een belangrijk aandeel in het succes van i Rossoblu. Zijn contract loopt nog tot medio 2026.

Naast Zirkzee wordt ook de komst van Jonathan David (LOSC Lille) als een prioriteit gezien van United. De club is bezig met een grondige renovatie van de selectie en probeert ook meerdere grootverdieners te slijten. Victor Lindelöf is naar verluidt in gesprek met Fenerbahçe, gecoacht door voormalig United-manager Jose Mourinho, terwijl Aaron Wan-Bissaka bij Galatasaray genoemd wordt. Casemiro wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Saoedi-Arabië, terwijl Raphaël Varane zijn vertrek al bevestigde. Al-Nassr en Al-Ittihad zijn geïnteresseerd, terwijl Varane ook openstaat voor een terugkeer naar zijn jeugdliefde RC Lens of een overstap naar de Major League Soccer in Amerika.

Saiba mais sobre o veículo