Sven Mislintat overweegt Ajax te verlossen van eigen miskoop | OneFootball

Sven Mislintat overweegt Ajax te verlossen van eigen miskoop | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·27 de junho de 2024

Sven Mislintat overweegt Ajax te verlossen van eigen miskoop

Imagem do artigo:Sven Mislintat overweegt Ajax te verlossen van eigen miskoop
Imagem do artigo:Sven Mislintat overweegt Ajax te verlossen van eigen miskoop
Imagem do artigo:Sven Mislintat overweegt Ajax te verlossen van eigen miskoop

© IMAGO

Borussia Dortmund wil koste wat het kost een nieuwe linksback aan de selectie toevoegen voor komend seizoen. De Duitse topclub huurde Ian Maatsen afgelopen maanden van Chelsea, maar gaat na de zomer bij Aston Villa aan de slag. Borussia Dortmund had graag langer met de linksback door gewild, maar delfde echter het onderspit. In de zoektocht naar een nieuwe linksback wordt de naam van Borna Sosa van Ajax genoemd.


Vídeos OneFootball


Er moet en zal op korte termijn een nieuwe linksback aan de selectie van Borussia Dortmund worden toegevoegd. Duitse media melden dat Ferdi Kadioglu van Fenerbahce als de voornaamste kandidaat geldt om de Dortmunders te versterken. Het jeugdproduct van NEC is in Turkije uitgegroeid tot een belangrijke kracht bij de topclub en zou ook in de belangstelling staan van bijvoorbeeld Arsenal. Fenerbahce vraagt een bedrag van dertig miljoen euro voor Kadioglu. Een bedrag wat mogelijk een obstakel kan zijn voor Borussia Dortmund.

Om die reden heeft Borussia Dortmund een shortlist samengesteld met mogelijke alternatieven. Een van de namen is die van Sosa. De linksback werd afgelopen zomer nog door Ajax overgenomen van VfB Stuttgart, maar heeft in Amsterdam amper weten te overtuigen. De Kroaat kwam op voorspraak van directeur voetbalzaken Sven Mislintat naar de Johan Cruijff ArenA en kan de Duitse directeur nu in het kielzog volgen richting het Signal Iduna Park.

Ajax betaalde afgelopen zomer acht miljoen euro om Sosa over te nemen van VfB Stuttgart en deelde de linksback een contract tot medio 2028 uit. De 26-jarige Kroaat kwam in zijn eerste jaar tot 25 wedstrijden in het shirt van Ajax en heeft van de club te horen gekregen dat hij deze zomer mag uitkijken naar een nieuwe club. De verdediger vertegenwoordigt op dit moment een Estimated Transfer Value van 6,3 miljoen euro en kan Ajax daarmee nog een behoorlijke som geld opleveren. Een bedrag dat de club goed kan gebruiken in de zoektocht naar nieuwe versterkingen.

Sosa is echter niet het enige alternatief van Borussia Dortmund in de zoektocht naar een linksback. Ook Patrick Dorgu van Lecce wordt gezien als mogelijke kandidaat om het team deze zomer te versterken. Mocht Borussia Dortmund besluiten om voor de komst van Sosa te gaan, zal de club toch enige haast moeten maken. Napoli is namelijk ook geïnteresseerd in de linksback, die momenteel met Kroatië actief is op het EK in Duitsland.

Saiba mais sobre o veículo