Spanje blijft op nummer 1 in FIFA-ranking, hier staan de Belgian Red Flames | OneFootball

Spanje blijft op nummer 1 in FIFA-ranking, hier staan de Belgian Red Flames | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·15 de junho de 2024

Spanje blijft op nummer 1 in FIFA-ranking, hier staan de Belgian Red Flames

Imagem do artigo:Spanje blijft op nummer 1 in FIFA-ranking, hier staan de Belgian Red Flames

De sky is de limit voor de Belgian Red Flames, al was het niet halen van het WK een pijnlijke tegenvaller met oog op de toekomst. De afgelopen Nations League was dan weer wél heel hoopvol te noemen, maar in de rankings blijven de Flames ter plekke huppelen.

Op de nieuwe FIFA-wereldranglijst zijn de Red Flames andermaal zeer stabiel gebleken in de laatste rankings en dat is ook niet anders voor de laatste ranking. Een gestage stijging is zo stilaan het deel van de Belgian Red Flames.


Vídeos OneFootball


De Belgian Red Flames stonden op de laatste ranking van 2022 op een 20e plaats, in maart 2023 stonden ze 19e en na het WK stonden ze op de achttiende plek. Daar blijven ze nu - ondanks een sterke Nations League al een tijdje staan.

Belgian Red Flames kamperen op achttiende plaats

De Red Flames verloren een aantal belangrijke punten, waardoor ze de kloof op bepaalde landen toch wel wat groter maken en China dichterbij zien komen. Benieuwd wat het geeft op de volgende ranking in augustus na de wedstrijden tegen Spanje (1e) en Denemarken (13e).

Imagem do artigo:Spanje blijft op nummer 1 in FIFA-ranking, hier staan de Belgian Red Flames

Bovenaan is Spanje nog steeds de nummer 1, de wereldkampioen was daar eind 2023 voor het eerst terechtgekomen. Frankrijk is de nieuwe nummer twee, zij hebben stuivertje weten te wisselen met Engeland.

Team USA zakt verder weg. Ze moeten nu ook Duitsland voor zich dulden en staan amper vijfde. Nederland deed ook een slechte zaak: het zakte van acht naar elf en verliest zo drie belangrijke plaatsen op de ranking.

Saiba mais sobre o veículo