Smal: ''De naam van mijn nieuwe club zal geen verrassing zijn'' | OneFootball

Smal: ''De naam van mijn nieuwe club zal geen verrassing zijn'' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·17 de maio de 2024

Smal: ''De naam van mijn nieuwe club zal geen verrassing zijn''

Imagem do artigo:Smal: ''De naam van mijn nieuwe club zal geen verrassing zijn''

Gijs Smal is bezig aan zijn laatste dagen als speler van FC Twente. De 26-jarige verdediger maakt transfervrij de overstap naar Feyenoord. Beide clubs hebben het nieuws nog niet officieel bevestigd, maar achter de schermen is weken geleden een akkoord bereikt. Smal hoopt zondag met de Tukkers op een fraai afscheid.

"Ik heb er zin in, dit zijn prachtige wedstrijden," doelt Smal op de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle in gesprek met Tubantia. "We weten wat er op het spel staat. Als wij ons ding doen en niet opeens zenuwachtig zijn, dan moeten we dit gewoon regelen met elkaar. Ik wil afscheid nemen met Champions League-voetbal."


Vídeos OneFootball


"Wat ik het meest ga missen? Dat is toch wel mijn ontbijttafel met Robin, Lars, Michel, Michal, Sem en Ricky. Maar goed: bij mijn nieuwe club zijn weer andere ontbijttafels. Ik weet niet de specifieke datum wanneer alles naar buiten komt, maar de mensen zijn niet gek. De naam van mijn nieuwe club zal geen verrassing zijn."

De laatste thuiswedstrijd voor Smal in De Grolsch Veste was speciaal. "Het is niet zo dat ik een traan liet, maar het deed me wel wat toen de supporters voor me begonnen te klappen. Een tijdje geleden werd ik een beetje uitgefloten en dat snapte ik ook nog. Maar de fans hebben me een waardig afscheid gegeven. En nu moet ik er mede voor zorgen dat ik die supporters zondag een waardig afscheid geef van het seizoen."

Smal speelde in totaal vier jaar in het shirt van FC Twente. De verdediger maakte transfervrij de overstap van FC Volendam en hij maakte de ontwikkeling van de huidige nummer vier in de Eredivisie van dichtbij mee. "Met z’n allen hebben we laten zien dat er in een paar jaar tijd heel veel mogelijk is. FC Twente is weer groeiende en ik denk dat er nog veel meer rek in zit. Als je het financiële verhaal zo snel mogelijk oplost en volledig schuldenvrij bent, dan kan deze club weer stappen gaan maken richting de traditionele top drie."

Saiba mais sobre o veículo