Slot heeft met EK-uitblinker eerste aanwinst bij Liverpool binnen, maar kan nog niet over hem beschikken | OneFootball

Slot heeft met EK-uitblinker eerste aanwinst bij Liverpool binnen, maar kan nog niet over hem beschikken | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·27 de agosto de 2024

Slot heeft met EK-uitblinker eerste aanwinst bij Liverpool binnen, maar kan nog niet over hem beschikken

Imagem do artigo:Slot heeft met EK-uitblinker eerste aanwinst bij Liverpool binnen, maar kan nog niet over hem beschikken

Liverpool heeft zich versterkt met Giorgi Mamardashvili, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De doelman, die namens Georgië uitblonk op het Europees kampioenschap, komt over van Valencia, dat hem het komende seizoen huurt van de Engelsen.

Mamardashvili maakte in de zomer van 2021 op huurbasis de overstap naar Valencia, dat hem in de daaropvolgende winter permanent overnam van Dinamo Tbilisi. In zijn tijd in Spanje ontwikkelde de sluitpost zich tot eerste keuze onder de lat bij Georgië, waarmee hij afgelopen zomer debuteerde op het EK.


Vídeos OneFootball


Op het toernooi in Duitsland wist de doelman zich meermaals te onderscheiden. In de groepsfase wist Mamardashvili in drie duels liefst 21 reddingen te verrichten, wat een evenaring van het EK-record is. Georgië wist door te stoten tot de achtste finales, waarin uiteindelijke winnaar Spanje te sterk bleek.

Na het sterke EK is Mamardashvili de eerste zomerse aanwinst van het Liverpool van Arne Slot, maar de Nederlander kan nog geen beroep op de doelman doen. De Georgiër zal het seizoen namelijk afmaken bij Valencia, waarna hij komende zomer naar Anfield vertrekt. Dan zal hij de strijd aan moeten gaan met Alisson, die al jaren als eerste doelman geldt in Liverpool. Door deze constructie heeft Slot in de laatste week van de transferperiode nog altijd geen directe versterkingen mogen verwelkomen bij Liverpool.

Saiba mais sobre o veículo