Sjoerd Mossou ziet Brian Priske worstelen met erfenis bij Feyenoord: ‘Dat maakt het ook ironisch’ | OneFootball

Sjoerd Mossou ziet Brian Priske worstelen met erfenis bij Feyenoord: ‘Dat maakt het ook ironisch’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·19 de setembro de 2024

Sjoerd Mossou ziet Brian Priske worstelen met erfenis bij Feyenoord: ‘Dat maakt het ook ironisch’

Imagem do artigo:Sjoerd Mossou ziet Brian Priske worstelen met erfenis bij Feyenoord: ‘Dat maakt het ook ironisch’
Imagem do artigo:Sjoerd Mossou ziet Brian Priske worstelen met erfenis bij Feyenoord: ‘Dat maakt het ook ironisch’

© IMAGO

Feyenoord begint donderdagavond aan de groepsfase van de Champions League en start in eigen huis tegen de Duitse landskampioen Bayer Leverkusen. Hoewel de Rotterdammers pas net zijn begonnen aan het seizoen, staat trainer Brian Priske al onder druk. Volgens Sjoerd Mossou zijn daar verschillende redenen voor.


Vídeos OneFootball


Priske had afgelopen zomer de zware taak om Arne Slot op te volgen in De Kuip. De huidige trainer van Liverpool groeide in Rotterdam uit tot een icoon, wat zijn opvolging alleen maar lastiger maakte. “Je wist gewoon, welke trainer het ook zou zijn, of ze hadden Carlo Ancelotti moeten nemen. Maar als wij nu een lijstje zouden moeten maken van vijftien potentieel haalbare Feyenoord-trainers, dan hadden alle vijftien geworsteld met de erfenis van Arne Slot”, zei Mossou donderdag in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad.

“Dat maakt het ergens ook ironisch”, gaat Mossou verder. “Dat je dat van tevoren helemaal kan uittekenen, dat je eigenlijk zeker weet dat het gaat gebeuren en dat het dan ook gebeurd.” Volgens de journalist ligt hier ook deels de schuld bij Priske, die wist wie hij moest opvolgen in De Kuip: “Tegelijkertijd, Priske wist dat ook. Dan had hij wat beter en slimmer, dat geldt ook als club in het geheel, moeten anticiperen.”

Etienne Verhoeff vraagt vervolgens of Feyenoord daar wel op kon anticiperen. Mossou: “Je kunt het in ieder geval proberen. Hij (Priske, red.) heeft natuurlijk heel snel geprobeerd om de speelstijl te wijzigen. Daar kun je met terugwerkende kracht afvragen of dat nou zou slim was. Vond het dapper destijds en vond het ergens ook wel grappig om te volgen. Want waarom gooi je nou een succesvolle speelwijze opeens overboord? Maar goed, dat heeft niet goed uitgepakt.”

Saiba mais sobre o veículo