Simons staat voor 'ingewikkelde' transfer: PSG onderhandelt na mega-aanbod | OneFootball

Simons staat voor 'ingewikkelde' transfer: PSG onderhandelt na mega-aanbod | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·22 de junho de 2024

Simons staat voor 'ingewikkelde' transfer: PSG onderhandelt na mega-aanbod

Imagem do artigo:Simons staat voor 'ingewikkelde' transfer: PSG onderhandelt na mega-aanbod
Imagem do artigo:Simons staat voor 'ingewikkelde' transfer: PSG onderhandelt na mega-aanbod
Imagem do artigo:Simons staat voor 'ingewikkelde' transfer: PSG onderhandelt na mega-aanbod

© IMAGO

Paris Saint-Germain is in onderhandeling met Bayern München over een zomerse transfer van Xavi Simons, zo meldde Florian Plettenberg vrijdagavond. De 21-jarige aanvallende middenvelder annex buitenspeler staat hoog op het verlanglijstje bij de Duitse topclub, die veel vertrouwen heeft in een goede afloop. RB Leipzig heeft echter ook nog hoop op een langer verblijft van Simons.


Vídeos OneFootball


Simons verliet PSG in de zomer van 2022 voor PSV, maar werd na een seizoen voor een relatief kleine transfersom teruggekocht door de Franse topclub. De zestienvoudig Oranje-international werd direct verhuurd aan Leipzig, waar hij zich liet zien in de Bundesliga. Simons kwam in totaal 43 duels in actie en was daarin goed voor 10 doelpunten en 15 assists.

De goede prestaties van Simons zijn in Duitsland, net als in de rest van Europa, niet onopgemerkt gebleven. Bayern werd al genoemd als geïnteresseerde partij, maar is volgens Plettenberg nu zeer concreet voor de multifunctionele spelmaker. Der Rekordmeister is met PSG in gesprek over een huurtransfer met een verplichte optie tot koop ter waarde van zestig à zeventig miljoen euro.

Bij Bayern komt Simons twee oude bekenden tegen in de personen van voorzitter sport Max Eberl en sportief directeur Christoph Freund. Het duo slaagde er afgelopen zomer al in om de jonge creatieveling naar hun toenmalige werkgever Leipzig te halen en komende zomer is eerstgenoemde ook positief over de kans van slagen.

Eerder werd al bekend dat PSG komende zomer niet wil meewerken aan een definitief transfer en dat Simons alleen op huurbasis mag vertrekken. De rechtsbenige dribbelaar heeft daarnaast volgens Franse media zijn zinnen opnieuw gezet op een tijdelijk vertrek bij de Franse topclub en heeft de mogelijkheid om zelf zijn nieuwe tijdelijke bestemming uit te kiezen.

Simons heeft naast Bayern de clubs voor het uitkiezen. Eerder werd hij gekoppeld aan een terugkeer naar Barcelona, terwijl Leipzig al langere tijd oren heeft naar een langer verblijf. Ook Manchester United en Manchester City jagen op de komst van Simons, die nog tot medio 2027 vastligt bij PSG en na het EK met Oranje een beslissing maakt over zijn toekomst.

Saiba mais sobre o veículo