Ryan Babel heeft zeer duidelijke mening over terugkeer bij Ajax | OneFootball

Ryan Babel heeft zeer duidelijke mening over terugkeer bij Ajax | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·05 de julho de 2024

Ryan Babel heeft zeer duidelijke mening over terugkeer bij Ajax

Imagem do artigo:Ryan Babel heeft zeer duidelijke mening over terugkeer bij Ajax
Imagem do artigo:Ryan Babel heeft zeer duidelijke mening over terugkeer bij Ajax

© ProShots

Ryan Babel ziet een terugkeer bij Ajax wel zitten. De 37-jarige aanvaller doorliep de volledige jeugdopleiding van Ajax en kwam, verdeeld over drie periodes, tot 142 wedstrijden voor de club. Daarin was de voormalig Oranje-international (69 interlands) goed voor 30 goals en 20 assists. Sinds september zit hij zonder club.


Vídeos OneFootball


"Ajax is heel belangrijk geweest voor mijn ontwikkeling. Ajax heeft mij een carrière gegeven. Ja, ik heb het zelf moeten doen, maar Ajax gaf mij de mogelijkheid om profvoetballer te worden. Ik heb alles aan Ajax te danken hoe ik mij heb kunnen ontwikkelen en hoe ik over voetbal denk", vertelt Babel in gesprek met Ajax Showtime.

"Met mijn ervaring, ook in het buitenland, kan ik denk ik zeker wel wat toevoegen aan nieuwe generaties die nog moeten komen", vervolgt Babel, die nog niet weet in welke rol hij zou willen terugkeren op het oude nest. "In het recente verleden hadden we bijeenkomsten met de Ajax Legends. Dan zie je veel oud-trainers en oud-spelers en die beaamden al dat de deur altijd openstaat. Dat is goed om te horen en te weten. Wie weet keer ik ooit op een bepaalde manier terug."

Ajax is bezig om meer oud-spelers te betrekken bij de club De afgelopen periode werden er juist ook veel mensen met een Ajax-hart ‘weggejaagd’ bij de club, zoals Dusan Tadic, John Heitinga en Simon Tahamata. Babel baalt daarvan. "Er zijn beslissingen gemaakt door mensen van buitenaf. Mensen die niet gevoetbald hebben of niet een Ajax-verleden hebben. Daar zijn ze nu wel achter gekomen."

Over de nieuwe trainer Francesco Farioli, die Babel nog kent van zijn periode in Turkije, is de routinier heel positief. "Hij probeert zijn eigen spel te spelen en zijn stijl is heel erg voetballend", legt hij uit. "Hij heeft het heel goed gedaan in Turkije met zijn teams. Hij had twee teams – Fatih Karamgürük en Alanyaspor – die over het algemeen middelmatig waren. Hij heeft dat op een bepaald niveau gekregen om het de topteams heel lastig te maken. Wij als topteams willen snel druk zetten om de bal snel te veroveren en dat ging op een gegeven moment heel moeilijk."

"Hij had een heel goed opbouwend team gecreëerd vanuit een middelmatige ploeg", vervolgt Babel, die denkt dat Farioli kan gaan slagen bij Ajax. "Als hij de juiste kwalitatieve spelers tot zijn beschikking heeft, kan er nog veel meer uit komen. Ik ben heel benieuwd hoe hij het gaat doen met Ajax, dat heel snel zijn stijl kan oppakken. Toen ik zag dat Ajax Farioli benaderde, was ik niet heel erg verrast. Dat hebben ze naar mijn idee heel goed gezien."

Saiba mais sobre o veículo