PSV presenteert na verstrijken transferdeadline alsnog gewenste aanvaller | OneFootball

PSV presenteert na verstrijken transferdeadline alsnog gewenste aanvaller | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·02 de setembro de 2024

PSV presenteert na verstrijken transferdeadline alsnog gewenste aanvaller

Imagem do artigo:PSV presenteert na verstrijken transferdeadline alsnog gewenste aanvaller
Imagem do artigo:PSV presenteert na verstrijken transferdeadline alsnog gewenste aanvaller

© IMAGO

Joel Ndala mag zich speler van PSV noemen. De aanvaller wordt gehuurd van Manchester City met een optie tot koop. Die optie wordt verplicht als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Ndala is daarmee de laatste aanwinst van PSV in deze zomerse transferperiode.


Vídeos OneFootball


Ndala kiest heel bewust voor PSV. “Het hele plaatje klopt”, zegt hij op de clubwebsite. “Het plan, de verwachtingen en de mogelijkheden om die verwachtingen waar te maken. Daarom had PSV, buiten het feit dat het een grote club is, al snel een streepje voor op de andere opties.” Technisch manager Jan Vennegoor of Hesselink is blij met de komst van het toptalent: “Joel is een bijzonder getalenteerde speler. We zijn blij dat hij in ons plan gelooft. Hij is een veelzijdige speler, die met zijn snelheid en techniek heel goed in het Nederlandse voetbal past.”

Rik Elfrink schreef eerder al dat de optie 'min of meer' verplicht is. "Daarna krijgt Manchester City weer een terugkoopoptie", aldus de clubwatcher van het Eindhovens Dagblad. Ook Ajax was in de markt voor de achttienjarige Engelsman, die in Eindhoven een contract zal ondertekenen tot medio 2029.

The Athletic weet tevens te melden dat PSV minimaal zeven miljoen euro betaalt voor de jeugdinternational. Dat bedrag kan middels bonussen nog oplopen tot tien miljoen euro. Daarmee wordt hij meteen een van de prijzigste tieners die PSV ooit haalde. De Eindhovenaren haalden eerder Maximiliano Romero (tien miljoen euro) en Adam Maher (acht miljoen euro) voor soortgelijke bedragen naar het Philips Stadion.

Bij City had Ndala nog een contract voor vier jaar, maar de club ziet dat hij klaar is voor speelminuten op profniveau. In Manchester maakt de vleugelspeler zijn minuten veelal bij jeugdploegen. The Citizens behouden middels clausules het recht om Ndala terug te kopen of een significant deel van zijn toekomstige transfersom te innen.

Ndala was eerder een van de absolute uitblinkers bij de Onder 18 van City, waar hij in 41 duels 17 keer scoorde en 8 assists leverde. In de Onder 21 maakte de linksbuiten tot nog toe minder indruk: in zeventien wedstrijden wist hij een keer te scoren en een assist te leveren.

Saiba mais sobre o veículo