PSV-aanwinsten komen vooralsnog tekort na transfers: 'Nog tijd nodig' | OneFootball

PSV-aanwinsten komen vooralsnog tekort na transfers: 'Nog tijd nodig' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·04 de outubro de 2024

PSV-aanwinsten komen vooralsnog tekort na transfers: 'Nog tijd nodig'

Imagem do artigo:PSV-aanwinsten komen vooralsnog tekort na transfers: 'Nog tijd nodig'
Imagem do artigo:PSV-aanwinsten komen vooralsnog tekort na transfers: 'Nog tijd nodig'

© IMAGO

PSV versterkte zijn beloftenelftal afgelopen zomer met Marcus Younis en Joel Ndala, die overkwamen van respectievelijk Western Sydney Wanderers en Manchester City. Het tweetal komt echter vooralsnog niet in aanmerking voor een plek in de hoofdmacht, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. Younis en Ndala worden wel genoemd als spelers die net als Matteo Dams snel kunnen doorbreken bij PSV.


Vídeos OneFootball


In Eindhoven focuste men zich niet alleen op versterkingen voor het eerste elftal. PSV ging ook de markt op voor aanwinsten voor de toekomst. Younis werd gehuurd van Western Sydney Wanderers met een optie tot koop. Ndala kwam eveneens op huurbasis over. PSV zou de achttienjarige aanvaller definitief over kunnen nemen voor een totaalbedrag van tien miljoen euro.

Zowel Younis als Ndala sloot op de slotdag van de afgelopen transferperiode aan en vertegenwoordigen nu een maand de clubkleuren van PSV. De eerstgenoemde negentienjarige buitenspeler kwam al drie keer in actie namen Jong PSV en liet zich als invaller gelden met een doelpunten en een assists. "De nieuwe Australiër past zich snel aan", schrijft Rik Elfrink, die verwacht dat Younis namens Jong PSV vrijdagavond zijn eerste basisplaats krijgt.

Ndala kwam twee duels in actie namens Jong PSV. Hij viel in tegen ADO Den Haag (2-2) en zat vervolgens tegen VVV-Venlo (0-2 winst) negentig minuten op de bank. Tegen Helmond Sport kreeg hij van trainer Alfons Groenedijk het vertrouwen in de basis, maar werd hij in de rust gewisseld voor Younis. "Ndala lijkt bij Jong PSV nog tijd nodig te hebben", schrijft Elfrink.

Het is afwachten óf en wanneer Ndala en Younis een kans zullen krijgen bij PSV, waar Dams als jeugdspeler inmiddels door Peter Bosz is gebombardeerd tot eerste linksback. "Vorig jaar werd hij ook niet in dit soort rijtjes genoemd... Verrassingen blijven en blijken dus altijd mogelijk", stelt Elfrink over de ontwikkeling van Dams. "En ook een beetje geluk, want waren er geen blessures geweest bij PSV, dan was Dams wellicht onder de radar gebleven."

Saiba mais sobre o veículo