Priske: "We willen er zeker van zijn dat hij de rest van het jaar fit blijft" | OneFootball

Priske: "We willen er zeker van zijn dat hij de rest van het jaar fit blijft" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·28 de setembro de 2024

Priske: "We willen er zeker van zijn dat hij de rest van het jaar fit blijft"

Imagem do artigo:Priske: "We willen er zeker van zijn dat hij de rest van het jaar fit blijft"

Om 18:45 uur trappen Feyenoord en NEC af voor een nieuwe speelronde in de Eredivisie. Terwijl de thuisploeg de laatste twee wedstrijden verloor, wisten de Rotterdammers vorig weekend juist te winnen van NAC Breda. Brian Priske heeft in zijn basiself één noodgedwongen wissel toegepast en verder staan de tien zelfde namen als vorig weekend aan de aftrap.

"Er zijn meerdere redenen", begint Priske zijn uitleg in gesprek met ESPN over het vasthouden aan zijn basisspelers van vorige week. "Eén daarvan is dat we vastigheid in het team willen creëren en kijken of we de juiste formatie en fundatie kunnen vinden. We willen dat de spelers elkaar ook nog beter leren kennen en daarnaast zijn het ook de spelers waarvan ik verwacht dat ze ons kunnen helpen vandaag. We verwachten dat Bueno misschien 45 minuten kan spelen, dus moeten echt opbouwen."


Vídeos OneFootball


"We willen er zeker van zijn dat hij de rest van het jaar fit blijft", vervolgt de trainer over de keuze om Bueno niet op te stellen. "Gijs Smal speelde ook een prima wedstrijd vorig weekend en had een assist. Er komt op deze manier een flow in het team met vertrouwen." Alleen in de spits heeft Priske gewijzigd en de trainer hoopt daar weinig negatieve gevolgen van te merken. "Ueda is sterk en kan de bal goed in bezit houden. Hopelijk kan hij ons daarmee helpen. Hij heeft goede minuten gespeeld, dus ik hoop dat we het uit hem kunnen krijgen vanaf de start."

De Japanner laat zich al langer nadrukkelijk zien op de trainingen. "Hij heeft de laatste weken stappen gemaakt en ook voor de blessure van Gimenez vroegen we ons al af of we moesten beginnen met Ueda." Vervolgens komt ook het zware speelschema van de komende weken ter sprake. "Ik heb er nog niet heel erg naar gekeken om eerlijk te zijn. Ik weet dat er een moeilijk schema volgt, maar de focus ligt op het winnen van deze wedstrijd. We hadden een lastige voorbereiding op het seizoen, dus daar ligt een uitdaging. We moeten de jongens helpen om vertrouwen te geven voor iedere wedstrijd."

"Ik hoop het uiteraard niet, maar we weten dat het soms lastig kan worden. We moeten een constant niveau behalen en betere wedstrijd afleggen gedurende negentig minuten. Dat is het probleem wat we momenteel proberen op te lossen, want dan weten we dat we voldoende kwaliteit hebben om wedstrijden te winnen", sluit Priske af.

Saiba mais sobre o veículo