Peter Bosz niet blij met uitspraak van Joey Veerman: 'Amateuristisch' | OneFootball

Peter Bosz niet blij met uitspraak van Joey Veerman: 'Amateuristisch' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·18 de agosto de 2024

Peter Bosz niet blij met uitspraak van Joey Veerman: 'Amateuristisch'

Imagem do artigo:Peter Bosz niet blij met uitspraak van Joey Veerman: 'Amateuristisch'

Peter Bosz is niet blij met een uitspraak die Joey Veerman deed na de wedstrijd tussen Heracles Almelo en PSV (1-3). De middenvelder gaf toe dat PSV soms voetbalt met het idee dat het ‘toch wel’ goed zal komen, ook als een wedstrijd stroef verloopt.

Veerman kreeg van ESPN-analist Danny Koevermans de vraag of PSV soms met die instelling speelt. “Ja, dat is niet goed, maar uiteindelijk is het wel zo. Zelfs tegen Feyenoord (in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, red.) hadden we dat. Je wilt niet elke keer die goals tegenkrijgen, maar je weet dat we toch wel gaan scoren. Alleen kan je daar in de Champions League niet op teren.”


Vídeos OneFootball


Verslaggever Leo Oldenburger van ESPN vroeg Bosz na afloop naar die uitspraken. “Joey Veerman zei na de wedstrijd: misschien hebben we een beetje te veel het idee ‘die goal gaan wij heus wel maken’. Dat was tegen Feyenoord ook zo. Merk je dat ook aan je ploeg?” Bosz reageerde: “Dat is precies wat je als trainer juist niet wil horen. Als dat zo is, dan is dat een groot probleem, ja.”

Toch denkt Bosz die mentaliteit wel uit de selectie te kunnen krijgen. “Dat gaat wel lukken”, zegt hij met een grijns. “Dit amateuristische denken, ‘het komt wel goed’, mag natuurlijk nooit in het hoofd voorkomen. Dan komt het niet goed. Dat weten we allemaal, denk ik.”

Saiba mais sobre o veículo