Opstelling Ajax: Farioli gooit alles om en laat maar één speler staan na Qarabag-uit | OneFootball

Opstelling Ajax: Farioli gooit alles om en laat maar één speler staan na Qarabag-uit | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·27 de outubro de 2024

Opstelling Ajax: Farioli gooit alles om en laat maar één speler staan na Qarabag-uit

Imagem do artigo:Opstelling Ajax: Farioli gooit alles om en laat maar één speler staan na Qarabag-uit

Ajax-trainer Francesco Farioli haalt de bezem door met zijn elftal voorafgaand aan het thuisduel met Willem II. Verdediger Daniele Rugani is de enige Ajacied die ten opzicht van het uitduel bij Qarabag in de Europa League (0-3 winst) zijn basisplaats heeft weten te behouden.

Waar van tevoren werd gerekend op een viertal wijzigingen, zijn het er dus niet minder dan tien (!) geworden. Onder de lat krijgt Diant Ramaj, een groot deel van vorig seizoen nog eerste keus, voor het eerst dit jaar de voorkeur boven routinier Remko Pasveer. Achterin verdwijnen Devyne Rensch, Josip Sutalo én Jorrel Hato uit het elftal; in hun plaatsen mogen Anton Gaaei, Youri Baas en Ahmetcan Kaplan beginnen; al zou het ook kunnen dat Baas linksback staat en Kaplan in het centrum belandt.


Vídeos OneFootball


Op het middenveld zien we Branco van den Boomen, Davy Klaassen en Benjamin Tahirović, wat inhoudt dat Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim en Kenneth Taylor uit het elftal verdwijnen. Voorin mag spits Wout Weghorst weer plaatsnemen op de bank en krijgt Brian Brobbey de voorkeur in de punt. De veelbesproken aanvaller wordt geflankeerd door Bertrand Traoré, die zijn basisplaats terug verovert op Christian Rasmussen en Owen Wijndal, die de voorkeur krijgt als linksbuiten boven Mika Godts.

Opstelling Ajax: Ramaj; Gaaei, Rugani, Baas, Kaplan; Tahirović, Van den Boomen, Klaassen; Traoré, Brobbey, Wijndal

Ook de opstelling van de bezoekers is bekend. Ten opzichte van het thuisduel met Fortuna Sittard van afgelopen zondag (0-0) voert Willem II-trainer Peter Maes twee wijzigingen door. Linksback Rob Nizet staat zijn plaats af aan Rúnar Sigurgeirsson, terwijl Nick Doodeman plaatsmaakt voor Boris Lambert.

Saiba mais sobre o veículo