Olympisch kampioen van Spanje moet Ramiz Zerrouki doen vergeten bij Feyenoord | OneFootball

Olympisch kampioen van Spanje moet Ramiz Zerrouki doen vergeten bij Feyenoord | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 de setembro de 2024

Olympisch kampioen van Spanje moet Ramiz Zerrouki doen vergeten bij Feyenoord

Imagem do artigo:Olympisch kampioen van Spanje moet Ramiz Zerrouki doen vergeten bij Feyenoord
Imagem do artigo:Olympisch kampioen van Spanje moet Ramiz Zerrouki doen vergeten bij Feyenoord

© IMAGO

Ramiz Zerrouki staat behoorlijk onder druk momenteel bij Feyenoord. De Algerijnse middenvelder maakte donderdag een slechte indruk tegen Bayer Leverkusen (0-4) en zette daarmee zijn belabberde vorm door. Zerrouki was daags na zijn optreden onderwerp van gesprek bij verschillende praatprogramma’s en lijkt dan ook geen toekomst meer te hebben bij Feyenoord. Data van SciSports tonen aan dat Adrián Bernabé van Parma hem moet opvolgen.


Vídeos OneFootball


Feyenoord werd donderdag met 0-4 van de mat geveegd door regerend Duits landskampioen Bayer Leverkusen. De openingstreffer werd ingeleid door een persoonlijke fout van Zerrouki, die na de rust in de kleedkamer achterbleef. "Iedereen geeft hem natuurlijk nu de schuld en hij is niet bezig aan zijn beste seizoen tot nu toe", begint Krabbendam in een video van Voetbal International. "Het begint met die fout, maar je kunt ook zeggen dat het een goed drukmoment van Leverkusen is.”

Presentator Kalum van Oudheusden noemt het matige spel van Zerrouki 'opvallend'. "Arne Slot (voormalig Feyenoord-trainer, red.) heeft echt zijn best gedaan om hem binnen te halen." Krabbendam haakt meteen in: "Niet alleen Slot, heel Feyenoord." Van Oudheusden: "Hij heeft bij Twente echt prachtige dingen laten zien. Hoe kan het dat het er bij Feyenoord nog niet uitkomt?"

Zerrouki, 26 jaar, werd vorig jaar zomer voor ruim zeven miljoen euro overgenomen van FC Twente. Hoewel de Algerijns international wel een vaste basisplaats heeft bij Feyenoord, is hij door zijn spel geregeld mikpunt van kritiek. Ook in de derby tegen Sparta Rotterdam (1-1) was Zerrouki de schlemiel: hij kreeg in de 61e minuut zijn tweede gele kaart, waardoor Feyenoord met tien man kwam te staan.

De middenvelder staat zodoende al langere tijd ter discussie bij Feyenoord en het zal dan ook niet lang duren voordat Brian Priske niets anders kan dan Zerrouki naar de kant halen. Aangezien de spoeling behoorlijk dun is bij Feyenoord aan kwalitatief goede spelers op het middenveld, naast Quinten Timber en In-beom Hwang, is het niet uitgesloten dat de Rotterdammers komende transferperiode de markt gaan bestuderen en inzetten op de komst van een nieuwe middenvelder.

De naam van Bernabé zou volgens data van SciSports zeker op het lijstje moeten staan. De 23-jarige middenvelder van Parma is zeker geen bekende naam in het internationale topvoetbal, maar kan net als Hwang gezien worden als een ruwe diamant. De in Barcelona geboren Bernabé begon zijn profloopbaan in de jeugdopleiding van Barcelona, die hij in 2018 verliet om bij Manchester City een volgende stap te zetten. De voormalig jeugdinternational van Spanje maakte een behoorlijke ontwikkeling door in Engeland en bereikte zelfs het eerste elftal van the Citizens. Vijf keer maakte Bernabé zijn opwachting voor de Engelse grootmacht en zat tientallen keren op de bank bij wedstrijden in zowel de Premier League als Champions League.

In 2021 vertrok Bernabé transfervrij naar Parma, dat destijds in de Serie B uitkwam. Een gewaagde keuze van het voormalige toptalent, dat via Parma de weg omhoog wilde inzetten. Hoewel Bernabé in zijn eerste jaar bij Parma zeker geen basisspeler was, veranderde dat in het seizoen 2022/23. Afgelopen seizoen had Bernabé overigens met acht doelpunten en vier assists een groot aandeel in de promotie van Parma naar de Serie A. Data van SciSports laten zien dat Bernabé afgelopen seizoen de best presterende middenvelder in de Serie B was.

Adrián Bernabé was afgelopen seizoen de beste middenvelder van de Serie B.

Mede door zijn indrukwekkende prestaties van afgelopen seizoen, veroverde Bernabé een plek bij de Olympische selectie van Spanje, waarmee hij afgelopen zomer de gouden medaille pakte in Parijs. Bernabé kwam in totaal zes keer uit voor zijn land en zette zichzelf zo op de kaart bij verschillende clubs in Europa. Inter was een van de clubs met interesse afgelopen zomer, maar Bernabé bleef Parma trouw en verlengde zelfs zijn contract tot medio 2027.

Inmiddels staat de teller van Bernabé dit seizoen al op vier basisplaatsen in de Serie A en won hij in de tweede speelronde met Parma knap met 2-1 in eigen huis van AC Milan. Het zal dan ook niet lang duren voordat de gehele Europese top achter de Spaanse middenvelder aan gaat zitten. Maar waarom moet Feyenoord hem halen? Data van SciSports tonen aan dat Bernabé een Similarity van liefst 99% heeft met de speelstijl van Zerrouki. Hoewel beiden verschillen qua niveau en potentieel, zou Bernabé een ideale vervanger kunnen zijn van de Algerijn bij Feyenoord.

Adrian Bernabé en Ramiz Zerrouki hebben precies dezelfde speelstijl.

Volgens de data worden beiden beschouwd als een Vooruitgeschoven spelmaker. Dit type middenvelder verdeelt het spel, door de bal zowel vooruit als achteruit te spelen. Het gaat vaak om opbouwende acties aan de bal, terwijl er minder betrokkenheid is wat betreft verdedigend werk. Een speler die de kenmerken heeft van dit type, zal zich minder vaak laten verleiden tot fysieke duels en richt zich op het zo snel mogelijk verplaatsen van het spel.

Bernabé excelleert in zijn spel met middel-lange passes, directe passes, en het wisselen van spelrichtingen. Dit maakt hem een waardevolle schakel in de opbouw van aanvallen. Echter lijdt hij regelmatig balverlies op de helft van de tegenstander, heeft hij moeite met vroege voorzetten en het onderbreken van box-penetraties. Hierdoor kunnen er soms verdedigende kwetsbaarheden ontstaan, vooral in situaties waarbij snelle omschakelingen belangrijk zijn.

Weet Bernabé te werken aan zijn zwakke punten, dan kan de middenvelder uitgroeien tot een spelverdeler van topniveau. Door zijn ervaring bij Barcelona, Manchester City en ook de Spaanse nationale ploeg, kan Bernabé worden beschouwd als een onontdekt toptalent, dat voor een zachte prijs mogelijk op te pikken is. Data van FootballTransfers tonen namelijk aan dat de middenvelder beschikt over een Estimated Transfer Value van 1,9 miljoen euro.

Saiba mais sobre o veículo