Officieel: Benita vertrekt op huurbasis naar Heracles Almelo | OneFootball

Officieel: Benita vertrekt op huurbasis naar Heracles Almelo | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·20 de junho de 2024

Officieel: Benita vertrekt op huurbasis naar Heracles Almelo

Imagem do artigo:Officieel: Benita vertrekt op huurbasis naar Heracles Almelo

Mimeirhel Benita speelt komend seizoen op huurbasis voor Heracles Almelo. De rechtsback van Feyenoord heeft zijn contract met een jaar verlengd in De Kuip en wordt direct uitgeleend aan de nummer veertien van afgelopen seizoen. Benita speelt hierdoor opnieuw in de Eredivisie.

''Iedereen is hier heel vriendelijk en ik ben hier goed opgevangen'', vertelt Benita op de clubwebsite van Heracles Almelo. “Deze week heb ik mijn contract verlengd bij Feyenoord en nu krijg ik een mooie kans om mezelf bij Heracles Almelo verder te ontwikkelen als voetballer en als mens. In de afgelopen weken heb ik ook contact gehad met Jetro Willems en Mohamed Sankoh en zij vertelden goede verhalen over de club. Dat gaf me natuurlijk een extra boost om hier te komen.''


Vídeos OneFootball


''Wij zijn enorm blij dat Mimeirhel hier komend seizoen komt voetballen'', vertelt technisch directeur Nico-Jan Hoogma. ''Mimeirhel is een technisch vaardige en aanvallend ingestelde rechtsback die met zijn snelheid de rechterflank kan bestrijken. Na het vertrek van Navajo Bakboord zochten we een rechtsback die onze selectie van extra impuls kan voorzien en met de komst van Mimeirhel is dat gelukt.''

De in Spijkenisse geboren Benita maakt al sinds zijn dertiende onderdeel uit van Feyenoord. Na te zijn begonnen bij VV Rozenburg en VV Nieuwenhoorn maakte hij in 2016 de overstap naar Feyenoord Academy. In augustus 2021 debuteerde de behendige rechtspoot voor Feyenoord 1 en werd hij definitief toegevoegd aan de selectie van het eerste elftal.

Afgelopen seizoen speelde Benita als huurling in dienst van stadgenoot Excelsior. Hij kwam in totaal 27 duels in actie voor de Kralingers en groeide in de loop van het jaar uit tot de vaste rechtsback. Door aankomend seizoen op huurbasis voor Heracles uit te komen krijgt Benita opnieuw kans om veel minuten te maken op Eredivisie-niveau.

Saiba mais sobre o veículo