'Nog een sleutelspeler op weg naar vertrek bij Antwerp: clubs voor het uitkiezen' | OneFootball

'Nog een sleutelspeler op weg naar vertrek bij Antwerp: clubs voor het uitkiezen' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·29 de junho de 2024

'Nog een sleutelspeler op weg naar vertrek bij Antwerp: clubs voor het uitkiezen'

Imagem do artigo:'Nog een sleutelspeler op weg naar vertrek bij Antwerp: clubs voor het uitkiezen'

Michel-Ange Balikwisha kan Antwerp deze zomer verlaten. Verschillende buitenlandse clubs tonen interesse in de jonge speler en het ziet er naar uit dat een deal mogelijk niet tegen te houden zal vallen.

Michel-Ange Balikwisha (23 jaar) is goed gegroeid sinds hij van Standard naar Antwerp trok. In 124 wedstrijden voor The Great Old scoorde hij ondertussen al 25 doelpunten en kon hij ook al 14 assists geven.


Vídeos OneFootball


Hij was beslissend in de kwalificatie voor de Champions League met een doelpunt en een assist in de returnwedstrijd tegen AEK Athene en speelde vervolgens 5 van de 6 groepswedstrijden in de Champions League, waardoor hij zich ook in de kijker speelde bij verschillende clubs.

Een blessure die hem niet heeft afgeremd

Nadat een knieblessure aan het begin van het jaar hem iets minder dan twee maanden aan de kant hield, keerde Michel-Ange Balikwisha meteen terug in de basis. In de play-offs speelde hij alle wedstrijden en scoorde hij twee keer.

Imagem do artigo:'Nog een sleutelspeler op weg naar vertrek bij Antwerp: clubs voor het uitkiezen'

Maar bij Antwerp zal er heel wat veranderen. De club zal geen Europees voetbal spelen, heeft afscheid genomen van Mark Van Bommel en zal weer meer focussen op jonge spelers en veelbelovende talenten zo klinkt het.

Lille en Lens concreet

Het is ook geen geheim dat Antwerp niet zal aarzelen om spelers te verkopen die veel geld kunnen opleveren, en Balikwisha is daar duidelijk één van. Hij wordt door Transfermarkt op een marktwaarde van 9 miljoen euro geschat.

De speler heeft nog een contract tot juni 2026, maar staat in de belangstelling van Franse, Spaanse en Duitse clubs. Volgens Sacha Tavolieri zijn binnen de Ligue 1 vooral Lille en Lens concreet voor de speler van Antwerp.

Saiba mais sobre o veículo