Meerdere overwinningen voor Feyenoorders bij nationale elftallen | OneFootball

Icon: FR12.nl

FR12.nl

·07 de setembro de 2024

Meerdere overwinningen voor Feyenoorders bij nationale elftallen

Imagem do artigo:Meerdere overwinningen voor Feyenoorders bij nationale elftallen

Naast het moment dat Antoni Milambo donderdagavond zijn debuut heeft gemaakt voor Jong Oranje, zijn er de afgelopen twee dagen nog meer Feyenoorders in actie gekomen voor hun nationale elftal. Tijd voor een overzicht, want de diverse spelers hebben minuten gemaakt in het shirt van hun thuisland.

Dávid Hancko en Leo Sauer

Het is geen verrassing te noemen, maar Hancko begon donderdagavond bij Slowakije in de basis als linksback. De verdediger nam het met zijn nationale ploeg op tegen Estland en wist nipt met 0-1 te winnen. De Feyenoorder stond de hele wedstrijd binnen de lijnen en pakte in de laatste minuut van de wedstrijd een gele kaart. De verhuurde Leo Sauer bleef de hele wedstrijd op de bank. Slowakije speelt zondagavond tegen Azerbeidzjan.

Jeyland Mitchell

Vrijdagnacht kwam ook Mitchell in actie aan de andere kant van de wereld. De Feyenoorder gaf afgelopen week aan erg te moeten wennen aan zijn nieuwe omgeving bij Feyenoord en daarom kwam de interlandperiode als geroepen. Bij Costa Rica speelde Mitchell negentig minuten in het gewonnen duel tegen Guadeloupe. Dinsdag kan hij zijn negende interland spelen als de Costa Ricanen het opnemen tegen Guatemala.

Ramiz Zerrouki en Anis Hadj Moussa

Bij Algerije kwamen donderdag twee Feyenoorders in actie. Zerrouki begon, zoals gebruikelijk, in de basis bij zijn nationale elftal en Hadj Moussa mocht in minuut 90+3 invallen. Algerije had veel moeite met Equatoriaal-Guinea en wist pas na de invalbeurt van de rechtsbuiten van Feyenoord de wedstrijd definitief te beslissen met 2-0. Dinsdag staat het volgende kwalificatieduel voor het Afrikaans kampioenschap op het programma tegen Liberia.

Luka Ivanušec

Ivanušec was onderdeel van een hele bijzondere wedstrijd. Niet vanwege de uitslag, maar vanwege het feit dat Cristiano Ronaldo het 900ste doelpunt uit zijn carriere heeft gemaakt. Voor de Feyenoorder betekende dit wel dat hij met 2-1 verloor van Portugal, waardoor Kroatië momenteel onderaan staat in Group 1 van de Nations League. Ivanušec bleef zelf de hele wedstrijd op de bank. Zondagavond spelen de Kroaten een thuiswedstrijd tegen Polen.

Ibrahim Osman

Vlak voordat hij naar het nationale elftal vertrok kreeg Osman te horen dat hij speelgerechtigd is voor Feyenoord, maar daar heeft hij nog niet veel van kunnen merken. In aanloop naar zijn eerste minuten voor de Rotterdammers zat hij op de bank bij Ghana. Zijn land verloor afgelopen donderdag met 0-1 van Angola. Aanstaande maandag kan hij zijn derde interland spelen, als Ghana in actie komt tegen Niger.