MATCHDAY! Feyenoord vervolgt loodzwaar programma in De Galgenwaard | OneFootball

MATCHDAY! Feyenoord vervolgt loodzwaar programma in De Galgenwaard | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·27 de outubro de 2024

MATCHDAY! Feyenoord vervolgt loodzwaar programma in De Galgenwaard

Imagem do artigo:MATCHDAY! Feyenoord vervolgt loodzwaar programma in De Galgenwaard

Het is weer matchday! De wedstrijden van Feyenoord volgen elkaar in rap tempo op. De Rotterdammers zijn begonnen aan een loodzwaar programma, en dat verloopt tot nu toe op sportief vlak boven verwachting goed. De zorgen zitten momenteel vooral in de blessuregevallen binnen de selectie. Zondagmiddag om 12:15 uur wacht de nummer twee van de Eredivisie: FC Utrecht.

FeyenoordFeyenoord moet vroeg aan de bak na een midweekse speelronde, maar dat is voor trainer Brian Priske allesbehalve een excuus om minder voor de dag te komen in de Galgenwaard. "Dit schema wisten we al lang. Het is ook een kwestie van mindset. Je zegt tegen je brein dat het je benen klaar moet hebben voor zondag." Priske verwacht dat zijn ploeg met beide benen op de grond blijft na het uitstekende resultaat tegen SL Benfica.


Vídeos OneFootball


"We moeten nu bescheiden blijven. Onthouden waardoor wij nu deze resultaten behalen. Dat komt doordat we spelen vanuit een goede basis en structuur, met een juiste mindset bij de spelers, en weten dat geen enkele wedstrijd makkelijk gaat zijn voor ons. FC Utrecht heeft een goed en sterk team met veel geloof. Ze hebben ook duels gehad waarbij het geluk aan hun zijde was, maar ze spelen volgens een duidelijke visie."

Bij Feyenoord is het de vraag welke spelers niet of wel aan de aftrap kunnen verschijnen. Duidelijk is dat Jordan Lotomba hoe dan ook de topper mist tegen FC Utrecht. Gjivai Zechiël (enkelblessure) en Calvin Stengs (knieblessure) ontbreken sowieso nog. De langdurig geblesseerden Quilindschy Hartman en Santiago Gimenez zijn ook niet inzetbaar. Bart Nieuwkoop en Chris-Kévin Nadje trainen weer mee en behoren naar verwachting weer tot de wedstrijdselectie.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord Wellenreuther; Beelen, Trauner, Hancko, Bueno; Hwang, Timber, Milambo; Osman, Carranza, Paixão.

FC Utrecht niet bang

In een uitverkocht Galgenwaard wil FC Utrecht opnieuw stunten. De Domstedelingen zijn het seizoen uitstekend begonnen en staan momenteel op een tweede plaats. Trainer Ron Jans is klaar voor Feyenoord. "Ze hebben een geweldige wedstrijd neergezet," zegt Jans daarover in gesprek met RTV Utrecht. "Het maakt de uitdaging voor ons groter. Ik word daar niet bang van." Ook Mike van der Hoorn bekeek het duel tegen SL Benfica. "Ik was wel onder de indruk. Het was een mooie avond voor Feyenoord. Ze hebben de draad opgepakt en dat laat zien wat een goede spelers ze eigenlijk hebben."

Door de goede prestaties van FC Utrecht is het stadion al twee weken volledig uitverkocht voor het duel tegen Feyenoord. "Dat heb ik misschien maar vijf keer meegemaakt hier. Het is mooi dat FC Utrecht zo leeft, ook door de resultaten," aldus Van der Hoorn. "Succes trekt aan," zegt Jans. "Maar vorig jaar, toen het slecht ging, hebben we ook heel veel steun gehad van onze supporters."

Saiba mais sobre o veículo