MATCHDAY! Champions League-avond in De Kuip | OneFootball

MATCHDAY! Champions League-avond in De Kuip | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·19 de setembro de 2024

MATCHDAY! Champions League-avond in De Kuip

Imagem do artigo:MATCHDAY! Champions League-avond in De Kuip

Het is matchday! Feyenoord komt in actie in de eerste speelronde van de Champions League. De tegenstander in het eigen stadion is de Duitse kampioen, Bayer Leverkusen. De avondwedstrijd in De Kuip start om 18.45 uur. Feyenoord zal de steun van Het Legioen goed kunnen gebruiken in de jacht naar een resultaat.

Feyenoord

Brian Priske erkent dat de Duitsers meer kwaliteit in de selectie hebben ten opzichte van zijn eigen ploeg. Toch ziet de oefenmeester ondanks het verschil mogelijkheden voor de Rotterdammers. De steun van Het Legioen is voor de Deen een belangrijke factor om vandaag een goed resultaat te behalen. ''We weten op Europese avonden dat alles mogelijk is,'' vertelde Priske tijdens het persmoment in De Kuip. ''Je moet erin geloven en de kwaliteiten die je hebt laten zien. Donderdag hebben we onze supporters nodig. De magische Europese avonden in De Kuip lijken me heel bijzonder om mee te maken."


Vídeos OneFootball


"De emoties zijn natuurlijk niet goed als je punten verspeelt", vertelde de trainer. "Specifiek hoe wij de punten hebben verspeeld na zo'n wedstrijd, is anders. Maar het werk dat volgt is hetzelfde. Je moet blijven gaan en kijken naar de dingen die beter moeten. We moeten een beeld krijgen van de wedstrijd die we in Groningen hebben gespeeld. Daarna is het belangrijk om ons te richten op de wedstrijd tegen Bayer Leverkusen."

Bij Feyenoord zijn er relatief veel spelers geblesseerd. "Uiteraard is niemand blij met de blessures, maar de voorbereiding verliep anders doordat veel spelers op een ander moment terugkwamen. Dat is echt een uitdaging geweest. Als er een nieuwe coach met zijn staf arriveert, dan kom je altijd lastige dingen tegen. Het zijn fases waar je als team doorheen moet en met elf nieuwe spelers kost het tijd om erin te krijgen hoe wij willen spelen en willen trainen."

De verwachtingen zijn dat In-beom Hwang zijn debuut zal maken voor Feyenoord. De Zuid-Koreaan maakte een gretige indruk op de trainingen. ''We weten dat het een Champions League-wedstrijd is en we kwaliteit nodig hebben. We hebben ook ervaren spelers nodig die in situaties zijn geweest zoals de wedstrijd van morgen. We hebben spelers nodig die het tempo aankunnen en ervaring hebben. Niet alleen qua leeftijd, zoals Hwang heeft, maar ook spelers die internationale wedstrijden hebben gespeeld, zoals Timber", besluit Priske. Thomas Beelen is klaar om weer te starten bij Feyenoord. De verdediger viel tegen FC Groningen uit, maar is fit genoeg om aan de aftrap te staan.

Wellenreuther; Lotomba, Beelen, Hancko, Smal; Zerrouki, Hwang, Timber, Milambo; Gimenez, Paixão.

Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen werd vorig seizoen ongeslagen kampioen van de Bundesliga onder leiding van trainer Xabi Alonso. De Spaanse trainer pakte vorig seizoen ook de DfB Pokal en behaalde de finale van de Europa League. Deze ging met 3-0 verloren tegen Atalanta Bergamo uit Italië. Op dit moment heeft Bayer Leverkusen zes punten uit drie wedstrijden in de Duitse competitie. Afgelopen weekend werd er met 1-4 gewonnen op bezoek bij TSG Hoffenheim. Alonso lijkt met een fitte selectie gearriveerd te zijn in Rotterdam.

Feyenoord treft donderdag een trainer van topklasse. Volgens Priske denken beide trainers niet hetzelfde over alles. "Niet helemaal, maar hij speelt dezelfde stijl als ik vorig jaar deed in Praag. In de filosofie zitten overeenkomsten met hoe je druk wil zetten, maar ik denk dat hij zeker een interessante trainer is die zichzelf heeft bewijzen met de landstitel en zijn Europese campagne."

Aanvoerder van Feyenoord, Quinten Timber heeft zin in de ontmoeting met Bayer Leverkusen. "Ze zijn ongeslagen vorig seizoen en hebben heel veel spelers behouden, waardoor ze nog steeds supersterk zijn. Ze hebben echt een plan en hele goede individuele spelers."

Hrádecký; Tapsoba, Tah, Hincapie; Frimpong, Grimaldo, Xhaka, Andrich, Terrier; Wirtz, Boniface.

Saiba mais sobre o veículo