Manager Le Bris spreekt klare taal over terugkeer Henderson naar Sunderland | OneFootball

Manager Le Bris spreekt klare taal over terugkeer Henderson naar Sunderland | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·19 de outubro de 2024

Manager Le Bris spreekt klare taal over terugkeer Henderson naar Sunderland

Imagem do artigo:Manager Le Bris spreekt klare taal over terugkeer Henderson naar Sunderland
Imagem do artigo:Manager Le Bris spreekt klare taal over terugkeer Henderson naar Sunderland

© IMAGO

Jordan Henderson wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een terugkeer naar Sunderland, de club waar hij zijn loopbaan begon. De Engelse middenvelder vertelde eerder al dat zijn gezin nog altijd in het Verenigd Koninkrijk woont en graag vaker bij zijn kinderen hoopt te zijn. Een terugkeer naar Sunderland kan mogelijk uitkomst bieden voor de spelverdeler van Ajax. Trainer Régis Le Bris van Sunderland heeft zich inmiddels uitgesproken over de komst van de voormalig Champions League-winnaar.


Vídeos OneFootball


Le Bris sluit een terugkeer van de jeugdspeler absoluut niet uit, maar gaf deze week op de persconferentie aan dat hij op dit moment nog geen gesprek had gehad met sportief directeur Kristjaan Speakman of meerderheidsaandeelhouder Kyril Louis-Dreyfus over een mogelijke transfer. Ondertussen smullen de supporters van the Black Cats van de geruchten over een mogelijke terugkeer van de middenvelder. Henderson, een kind van de club, speelde in totaal 79 wedstrijden voor Sunderland alvorens hij in 2011 voor elf miljoen euro de overstap naar Liverpool maakte.

''Hij is uiteraard een sterke en bekende speler,'' zei Le Bris deze week. De Franse oefenmeester is erg gecharmeerd van de middenvelder, maar wil niet te hard van stapel lopen. ''Op dit moment is de transferperiode nog niet geopend, dus we kunnen over veel spelers praten, maar op dit moment hebben we geen keuze. We hebben het niet over hem gehad.'' De komst van Henderson kan overigens ook negatieve gevolgen hebben voor Sunderland. De club uit de Championship beschikt met Chris Rigg en Dan Neil over twee zeer getalenteerde middenvelders, die een hoop waarde vertegenwoordigen voor de club.

De 34-jarige Engelsman gaf in gesprek met Ajax Life toe dat hij het niet altijd makkelijk heeft gehad bij Ajax. "Ik woon net buiten het centrum van Amsterdam. Ik ben niet vaak in de stad. Soms eet ik er wat. Mijn gezin woont in Engeland. Dat is voor ons allemaal moeilijk. Onze kinderen zijn 4, 9 en 11 jaar. Ze gaan daar naar school. We zien elkaar weinig. Hopelijk lossen we dat snel op."

Ajax staat naar verluidt niet onwelwillend tegenover een vertrek van de 81-voudig international en is bereid mee te denken als een club uit Engeland aanklopt. Henderson is immers een van de grootverdieners in Amsterdam, terwijl de club juist flink moet bezuinigen. In het Stadium of Light zou een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor nog een jaar voor hem klaarliggen.

Saiba mais sobre o veículo