'Mager gepresteerd, maar toch al niet slecht geboerd: zoveel hebben Belgische voetbalbond en de spelers al verdiend' | OneFootball

'Mager gepresteerd, maar toch al niet slecht geboerd: zoveel hebben Belgische voetbalbond en de spelers al verdiend' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·28 de junho de 2024

'Mager gepresteerd, maar toch al niet slecht geboerd: zoveel hebben Belgische voetbalbond en de spelers al verdiend'

Imagem do artigo:'Mager gepresteerd, maar toch al niet slecht geboerd: zoveel hebben Belgische voetbalbond en de spelers al verdiend'

Het is niet enkel voor de eer dat de Belgische voetbalbond en de spelers van de nationale ploeg hopen op nog een mooi verhaal op het EK. Het gaat ook om wat er in het laatje komt.

HLN heeft de cijfers verzameld van de bedragen die de Rode Duivels en de voetbalbond tot dusver verdiend hebben aan de hele EK-campagne. De kwalificatie voor het EK leverde de voetbalbond 9,25 miljoen euro op. De zege tegen Roemenië was goed voor 1 miljoen euro. Het gelijkspel tegen Oekraïne leverde 500.000 euro op.


Vídeos OneFootball


Verliezen zoals tegen Slovakije betekent geen cent ophalen bij de UEFA. Kwalificatie voor de achtste finales brengt dan weer 1,5 miljoen euro op. Alles bij mekaar geteld heeft de Belgische voetbalbond dus al 12,25 miljoen euro aan het EK verdiend. Kwalificatie tegen Frankrijk zorgt voor nog eens 2,5 miljoen euro dat er bij kan komen.

Rode Duivels kunnen zaakjes doen

Haalt onze nationale ploeg nog de halve finales, dan komt er nog 4 miljoen bij in de Belgische prijzenpot. De verliezende finalist heeft recht op 5 miljoen euro. De EK-winnaar krijgt 8 miljoen. Dat is geld dat naar de federatie zou gaan, waarmee dan weer de premies voor de spelers betaald kunnen worden. Die zijn ook niet min.

Elke speler is door het bereiken van de achtste finales op het EK nu al zeker van een premie van 96 000 euro. Dat bedrag kan uiteraard nog verder oplopen en daarnaast verdienen de Rode Duivels ook geld aan portretrechten.

Saiba mais sobre o veículo