Maatsen staat voor binnenlandse overstap na transfer van 60 miljoen euro | OneFootball

Maatsen staat voor binnenlandse overstap na transfer van 60 miljoen euro | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 de junho de 2024

Maatsen staat voor binnenlandse overstap na transfer van 60 miljoen euro

Imagem do artigo:Maatsen staat voor binnenlandse overstap na transfer van 60 miljoen euro
Imagem do artigo:Maatsen staat voor binnenlandse overstap na transfer van 60 miljoen euro

© IMAGO

Het is nog onduidelijk waar Ian Maatsen na het EK onder contract staat. De 22-jarige linksback van Chelsea kan definitief naar Borussia Dortmund, maar volgens The Telegraph heeft ook Aston Villa geïnformeerd naar zijn diensten. De Engelse topclub wil echter naar verluidt alleen overgaan tot de koop van Maatsen als Chelsea bereid is om Jhon Duran voor 63,5 miljoen euro over te nemen.


Vídeos OneFootball


Maatsen kende een hectisch half jaar. De Nederlandse EK-ganger werd in januari verhuurd aan Dortmund, waarmee hij de Champions League-finale bereikte. Hij gold als een van de revelaties en het is ook niet gek dat de Duitse topclub hem definitief wil inlijven. Een eerste bod ligt op tafel, maar komt niet in de buurt van de afkoopclausule in het contract van Maatsen. Deze bedraagt naar verluidt 40 miljoen euro.

Mogelijk grijpt Dortmund naast de komst van Maatsen, want volgens The Telegraph heeft Aston Villa bij Chelsea geïnformeerd naar de komst van de vleugelverdediger. Ook Conor Gallagher zou hoog op het verlanglijstje van de club uit Birmingham staan. Daartegenover staat de interesse van Chelsea in Duran, die toestemming van Aston Villa heeft gekregen om in gesprek te gaan met de Londenaren.

Aston Villa verlangt naar verluidt bijna 65 miljoen euro voor Duran en het is niet duidelijk of Chelsea bereid is om dat bedrag neer te leggen voor de Ecuadoraanse aanvaller. Een ruildeal kan mogelijk uitkomst bieden. Maatsen en Gallagher moeten als het aan Chelsea ligt samen ongeveer 105 miljoen euro opleveren, waardoor Aston Villa bij een akkoord dan nog 40 miljoen euro bij zou moeten leggen om aan de vraagprijzen van de Londenaren te voldoen.

Eerder bevestigde vader Edward Maatsen al in Voetbal International dat zijn zoon graag bij Dortmund blijft. “De clubs moeten het onderling uitvechten. Ian ontwikkelt zich hier goed en bij Chelsea gaat het ook niet lekker sinds ze van eigenaar veranderd zijn.” Volgens de vader van de linksback speelt geld tegenwoordig een grote rol in de voetballerij: “Veel bij die club draait ook om geld, dat lijkt soms wel belangrijker dan het clubbelang.”

Saiba mais sobre o veículo