Koeman wijst verrassende Oranje-uitblinker aan: ‘Je vergeet hem, hij was de allerbeste vandaag’ | OneFootball

Koeman wijst verrassende Oranje-uitblinker aan: ‘Je vergeet hem, hij was de allerbeste vandaag’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·02 de julho de 2024

Koeman wijst verrassende Oranje-uitblinker aan: ‘Je vergeet hem, hij was de allerbeste vandaag’

Imagem do artigo:Koeman wijst verrassende Oranje-uitblinker aan: ‘Je vergeet hem, hij was de allerbeste vandaag’

Ronald Koeman is na het achtste finale-duel van Oranje met Roemenië (0-3 overwinning) lyrisch over Xavi Simons. De bondscoach van het Nederlands elftal wijst de aanvallende middenvelder na afloop aan als de absolute uitblinker van de avond.

Koeman schuift na afloop van de wedstrijd voor de camera van de NOS aan bij Jeroen Stekelenburg. De verslaggever licht de sterke prestaties van Jerdy Schouten en Tijjani Reijnders op het middenveld uit. “Hoe bemoedigend was het voor je dat dat motorblok op het middenveld - Reijnders en Schouten - zoveel beter was dan tegen Oostenrijk?”, vraagt Stekelenburg.


Vídeos OneFootball


“Dat ligt ook aan anderen”, reageert Koeman. “Natuurlijk lag het ook aan henzelf. We waren heel vast in het voetbal. Maar ik denk dat je er één vergeet op het middenveld, die vond ik echt de allerbeste vandaag: Xavi Simons. Ja, geweldig. Ook in het positie kiezen en de drive.”

Koeman licht de rol uit die Simons vertolkte bij de 0-3 van Donyell Malen. De aanvallende middenvelder won op eigen helft sterk een persoonlijk duel en stond daarmee aan de basis van het derde doelpunt van Oranje. “Hoe agressief hij dat duel wint, dat heeft hij altijd. Misschien dat hij iets vrijer speelt op de nummer tien-positie. Daar zijn we inmiddels dan ook wel achter”, aldus Koeman.

Saiba mais sobre o veículo