Koeman laat Oranje-international na sensationele ontwikkeling buiten de selectie | OneFootball

Koeman laat Oranje-international na sensationele ontwikkeling buiten de selectie | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·04 de outubro de 2024

Koeman laat Oranje-international na sensationele ontwikkeling buiten de selectie

Imagem do artigo:Koeman laat Oranje-international na sensationele ontwikkeling buiten de selectie
Imagem do artigo:Koeman laat Oranje-international na sensationele ontwikkeling buiten de selectie

© IMAGO

Ronald Koeman heeft de selectie van het Nederlands elftal voor de komende interlandperiode bekendgemaakt. Daarin heeft de bondscoach geen plek ingeruimd voor Jurriën Timber van Arsenal. De 23-jarige verdediger behoorde wel tot de voorselectie, maar als enige fitte speler hieruit niet opgenomen in de definitieve selectie. Volgens het algoritme van FootballTransfers had Timber gezien zijn ETV-stijging juist wel opgeroepen moeten worden voor Oranje.


Vídeos OneFootball


Oranje speelt op 11 oktober en 14 oktober interlands tegen respectievelijk Hongarije en Duitsland. Een week voor het eerste internationale treffen in de Nations League heeft Koeman zijn 23-koppige selectie bekendgemaakt. Voor de posities in het hart van de defensie ruimde hij plek in voor Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Micky van de Ven, Lutsharel Geertruida en Jorrel Hato.

Timber is een van de opvallende afwezigen. De zeventienvoudig international keerde na een lange afwezigheid vorige maand terug bij het Nederlands elftal en kwam zowel tegen Bosnië (5-2 winst) als tegen Duitsland (2-2) in actie. Voor de komende interlandperiode behoorde Timber wederom tot de voorselectie, maar Koeman besloot om hem uiteindelijk niet op te roepen.

Imagem do artigo:Koeman laat Oranje-international na sensationele ontwikkeling buiten de selectie

© IMAGO - Jurriën Timber in het shirt van Arsenal

Bij Arsenal kende Timber, na zijn transfer ter waarde van minimaal veertig miljoen euro, een horrorstart door ernstige knieblessure, waarbij hij zijn kruisband scheurde. Uiteindelijk kon hij nog zijn rentree maken vorig seizoen in het laatste competitieduel tegen Everton (2-1) winst, maar zijn Estimated Transfer Value was gekelderd van 36,9 miljoen euro (in september 2023) naar 30,6 miljoen euro (in juni 2024).

Afgelopen zomer werkte Timber hard aan zijn terugkeer, maar desondanks bleef zijn ETV dalen. In september bereikte zijn marktwaarde een dieptepunt van 26,5 miljoen euro. Arsenal zag de miljoeneninvestering in Timber langzaam verdampen door de daling van liefst 33,75 procent. De multifunctionele rechtspoot ging echter niet bij de pakken neerzetten.

Timber herpakte zich de afgelopen maand bij Arsenal, waar hij in competitieverband geen minuut miste in september. Daarnaast kwam hij in Champions League-verband ook twee keer in actie. In totaal werd Timber acht keer ingezet door Mikel Arteta en was hij goed voor één assist. De goede prestaties in september zorgde voor een stijging van Timbers ETV met liefst 12,2 miljoen euro naar 38,7 miljoen euro.

Dinsdag stond Timber nog als rechtsback aan de aftrap bij Arsenal in het Champions League-duel met Paris Saint-Germain (2-0 winst). In de rust bleef de centrumverdediger annex back in de kleedkamer achter en mogelijk was dit uit voorzorg. De vroege wissel van Timber tegen PSG kan ook de reden zijn voor zijn afwezigheid bij Oranje.

Saiba mais sobre o veículo