Kassa rinkelt bij PSV na akkoord over miljoenentransfer van Ian Maatsen | OneFootball

Kassa rinkelt bij PSV na akkoord over miljoenentransfer van Ian Maatsen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23 de junho de 2024

Kassa rinkelt bij PSV na akkoord over miljoenentransfer van Ian Maatsen

Imagem do artigo:Kassa rinkelt bij PSV na akkoord over miljoenentransfer van Ian Maatsen
Imagem do artigo:Kassa rinkelt bij PSV na akkoord over miljoenentransfer van Ian Maatsen

© IMAGO

Ian Maatsen gaat de overstap naar Aston Villa maken, meldt Fabrizio Romano. De linksback van Chelsea heeft zijn medische keuring al ondergaan en is op alle punten akkoord met de club uit Birmingham. Hij zet zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2030. Chelsea ontvangt een transfersom van ruim 44 miljoen euro.


Vídeos OneFootball


De Nederlandse EK-ganger werd in januari verhuurd aan Dortmund, waarmee hij de Champions League-finale bereikte. Hij gold als een van de revelaties bij die Borussen en de clubleiding van de Duitse topclub maakte al snel kenbaar langer met de verdediger door te willen. Het bod was echter niet goed genoeg om Chelsea te overtuigen.

Het Eindhovens Dagblad meldde eerder dat ook PSV meeprofiteert van de transfer van Maatsen. De mandekker speelde tussen 2015 en 2018 in de jeugd van PSV, waarna hij naar Londen trok. PSV strijkt volgens clubwatcher Rik Elfrink door de transfer een bedrag van 350.000 euro op. Sparta Rotterdam heeft recht op 300.000 euro.

Een doorbraak van Maatsen in Londen bleef lange tijd uit. De vleugelverdediger maakte in het seizoen 2022/23 echter grote indruk bij Burnley, dat mede door zijn inbreng kampioen werd van het Engelse Championship. Na een halfjaar veelal op de bank te hebben gezeten bij the Blues, maakte Maatsen op huurbasis de overstap naar Dortmund, waar hij opnieuw een sterke indruk achterliet.

In een andere deal bewandelt Omori Kellyman juist de omgekeerde weg. De achttienjarige aanvallende middenvelder is een van de grootste talenten in de jeugdopleiding van Aston Villa en mag zo nu en dan ook minuten maken bij het eerste elftal. Voor hem betaalt Chelsea zo'n 22,5 miljoen euro.

Saiba mais sobre o veículo