KAA Gent begint met 6 op 6 aan Super League, Heleen Jaques legt uit | OneFootball

VOETBALKRANT.COM

·12 de setembro de 2024

KAA Gent begint met 6 op 6 aan Super League, Heleen Jaques legt uit

Imagem do artigo:KAA Gent begint met 6 op 6 aan Super League, Heleen Jaques legt uit

In de Super League stonden afgelopen weekend geen vier, maar wel drie pittige wedstrijden op het programma. De KAA Gent Ladies wonnen opnieuw en zijn zo met 6 op 6 prima aan hun seizoen begonnen.

KAA Gent kon leider worden in de Super League als het won op bezoek bij Zulte Waregem. Dat zou uiteindelijk ook gaan lukken. Léna Hubaut zette de thuisploeg vrij vroeg in de wedstrijd nochtans op voorsprong, maar lang zouden ze daar niet van profiteren.

Karlijn Helsen zorgde snel voor de gelijkmaker, even later zette Anaïs Bey Temsamani haar team al op voorsprong, net na rust maakte Helsen de wedstrijd monddood. Verder dan 1-3 kwamen beide teams uiteindelijk niet meer in een erg interessant duel.

Coach Heleen Jaques was dan ook een tevreden vrouw achteraf: "Ik ben supertevreden met de prestaties van onze speelsters. We missen een strafschop en we komen op achterstand, maar daarna tonen we efficiëntie."

Fouten zijn er om te maken

"Niet alleen bij het ontwikkelen van kansen, maar zeker ook in de grote rechthoek. We maakten het af op de juiste momenten en dat gaf ons een boost", aldus de oefenmeester van de Buffalo's bij DAZN.

Bij Essevee waren er na een 0 op 6 minder gelukkige gezichten: "We waren zeven-acht minuten echt baas na die strafschop en namen het momentum. Dan brengen we ze zelf opnieuw in de match", aldus coach Bert Dhont. "Fouten zijn er om te maken."