José Mourinho en Giovanni van Bronckhorst zorgen in Turkije voor grootste transferrel in jaren | OneFootball

José Mourinho en Giovanni van Bronckhorst zorgen in Turkije voor grootste transferrel in jaren | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·12 de julho de 2024

José Mourinho en Giovanni van Bronckhorst zorgen in Turkije voor grootste transferrel in jaren

Imagem do artigo:José Mourinho en Giovanni van Bronckhorst zorgen in Turkije voor grootste transferrel in jaren
Imagem do artigo:José Mourinho en Giovanni van Bronckhorst zorgen in Turkije voor grootste transferrel in jaren

© IMAGO

Cenk Tosun, spits van Besiktas, speelt de komende twee jaar voor aartsrivaal Fenerbahce. De aanvaller had een aflopend contract bij Besiktas en was ondertussen met de aartsrivaal in gesprek over een mogelijke samenwerking. Zijn aanstaande presentatie bij de club van José Mourinho maakt de tongen los in Turkije.


Vídeos OneFootball


De overstap van Tosun van Besiktas naar Fenerbahce valt te vergelijken met de transfer van Steven Berghuis, die Feyenoord verruilde voor Ajax. Tosun vertelde eerder in een interview dat hij Besiktas trouw hoopte te blijven: "Ik heb aanbiedingen gehad van rivaliserende teams, maar mijn voorkeur gaat altijd uit naar Besiktas. Ook al is het voor minder. Er is voor mij geen andere team in Turkije dan Besiktas."

Die uitspraken blijken nu met een korreltje zout te kunnen worden genomen. De 33-jarige spits is met Fenerbahce een contract voor twee jaar overeengekomen en kan een jaarsalaris van 2,5 miljoen euro tegemoet gaan zien aan de andere kant van Istanbul. Volgens de Turkse media zal de voormalig spits van Everton zaterdag zijn handtekening gaan zetten onder het contract.

Inmiddels wordt Tosun op social media behoorlijk aangepakt door de supporters van Besiktas. De 53-voudig international krijgt bakken met kritiek over zich heen, met name door zijn uitspraken uit het verleden. Besiktas had al voorgesorteerd op het vertrek van Tosun met de komst van Rafa. De Portugese aanvaller kwam transfervrij over van Benfica. Ook Sébastien Haller van Borussia Dortmund moet het team van Giovanni van Bronckhorst komen versterken.

Saiba mais sobre o veículo