Joël Drommel wil breuk met PSV forceren: transfer naar Engeland lonkt | OneFootball

Joël Drommel wil breuk met PSV forceren: transfer naar Engeland lonkt | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·30 de julho de 2024

Joël Drommel wil breuk met PSV forceren: transfer naar Engeland lonkt

Imagem do artigo:Joël Drommel wil breuk met PSV forceren: transfer naar Engeland lonkt
Imagem do artigo:Joël Drommel wil breuk met PSV forceren: transfer naar Engeland lonkt

© IMAGO

Joël Drommel en PSV lijken nog deze zomer uit elkaar te gaan. De doelman, die de afgelopen twee seizoenen reserve was achter Walter Benítez, heeft volgens Rik Elfrink van het Algemeen Dagblad een nieuwe uitdaging in Engeland gevonden. Drommel zou nu een nette breuk willen forceren, om een overstap mogelijk te maken.


Vídeos OneFootball


Om welke club het precies gaat, is vooralsnog onduidelijk. De 27-jarige keeper kwam de laatste twee seizoenen amper meer in actie voor PSV en zou graag elders weer als eerste doelman op het wedstrijdformulier willen staan. In totaal speelde Drommel tot op heden 60 wedstrijden in het shirt van PSV, hield hij 18 keer zijn doel schoon en kreeg hij 65 doelpunten tegen. In de drie jaar dat Drommel onder contract stond bij PSV, zat hij 159 keer bij de wedstrijdselectie, waarvan veelal als stand-in van Benítez.

Hoewel Drommel graag de overstap naar Engeland zou willen maken, is het allerminst zeker dat hij dat voor elkaar gaat krijgen. De doelman heeft nog een doorlopend contract tot medio 2026 en strijkt een behoorlijk salaris op. Drommel weet dat hij afstand moet nemen van dit salaris, om een dergelijke overstap mogelijk te maken. Daarnaast is het nog maar de vraag wat de plannen van PSV zijn. De club ziet Drommel liever niet vertrekken, maar weet ook dat de voormalig keeper van FC Twente een te hoog salaris opstrijkt voor een tweede doelman.

Een vertrek van Drommel kan bij PSV niet los worden gezien van de situatie van Benítez. De Argentijnse doelman wilde zelf ook graag een stap maken en stond dan ook in de belangstelling van Atlético Madrid. De Spaanse topclub deed een bod op de doelman, maar PSV zag daar niets in. PSV wil het liefst de doelman behouden en ziet voor Benítez een belangrijke rol voor komend seizoen weggelegd. Vorig seizoen was de enkelvoudig international van Argentinië de onbetwiste eerste keus onder de lat bij de landskampioen. In totaal kwam Benítez 46 keer in actie, waarin hij 20 keer zijn doel schoon wist te houden.

Saiba mais sobre o veículo