Joachim Andersen binnen drie minuten van de hemel in de hel, Jeroen Grueter spreekt er schande van | OneFootball

Icon: FCUpdate

FCUpdate

·29 de junho de 2024

Imagem do artigo:Joachim Andersen binnen drie minuten van de hemel in de hel, Jeroen Grueter spreekt er schande van

Joachim Andersen heeft een bizarre start van de tweede helft van de wedstrijd tussen Duitsland en Denemarken beleefd. De oud-speler van FC Twente dacht zijn land kort na rust op voorsprong te hebben geschoten, zag zijn treffer tot zijn ontzetting worden afgekeurd en veroorzaakte luttele minuten later een discutabele strafschop - waarover NOS-commentator Jeroen Grueter zich bijzonder opwindt.

Andersen verschalkte de Duitse doelman Manuel Neuer met een hard, laag schot na een klutssituatie in de Duitse zestien. De Engelse scheidsrechter Michael Oliver pleegde echter overleg met zijn video-assistent (Stuart Atwell) en kwam tot de conclusie dat Andersen zelf buitenspel had gestaan in de aanloop naar de treffer.

Het spel werd vervolgens hervat en uit de eerste de beste Duitse aanval kreeg Andersen van heel dichtbij in zijn eigen zestien een voorzet van David Raum tegen de hand. De aanval liep vervolgens gewoon door, maar toen de bal even later buiten de lijnen lag werd Oliver naar zijn scherm geroepen. Na bestudering van de beelden legde hij de bal op de stip.

Jeroen Grueter, die namens de NOS het commentaar verzorgt bij het duel, heeft er geen goed woord voor over. "Als hier een strasfchop voor gegeven gaat worden, dan kunnen we er eigenlijk wel mee ophouden", zegt de commentator als de beelden te zien zijn. Zodra blijkt dat Oliver wel degelijk een penalty toekent gaat Grueter los: "Wát een goedkope strafschop voor Duitsland", foetert de journalist. "Andersen dacht net te scoren voor Denemarken en wordt nu hiervoor bestraft met een penalty", vat hij de emotionele rollercoaster van de speler bondig samen. Ook Ronald de Boer uit zich op X bijzonder kritisch: "Wat een lachertje dit... Zijn ze nu helemaal gek geworden?", vraagt de oud-international zich af.

Kai Havertz zette zich vervolgens achter de bal en verschalkte de uitstekend keepende Kasper Schmeichel vanaf de stip: 1-0.