İngiltere - Slovakya İddaa Tahmini (30.06.2024) | OneFootball

İngiltere - Slovakya İddaa Tahmini (30.06.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·29 de junho de 2024

İngiltere - Slovakya İddaa Tahmini (30.06.2024)

Imagem do artigo:İngiltere - Slovakya İddaa Tahmini (30.06.2024)

İngiltere ile Slovakya, 30 Haziran saat 19.00'da 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu maçında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledik.

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Slovakya ile oynadığı altı maçın beşini kazanan İngiltere, diğer karşılaşmada rakibiyle 0-0 berabere kaldı (EURO 2016). O mücadelede 29 şut çeken İngiltere, 1980'den bu yana bir Avrupa Şampiyonası maçındaki en yüksek sayısına ulaşmıştı.
  • İngiltere ile oynadığı altı maçın üçünde 1-0 öne geçen Slovakya, bu karşılaşmaların tamamını 2-1 kaybetti (EURO 2004 elemeleri x2 & 2018 Dünya Kupası elemeleri).
  • Avrupa Şampiyonası'nda bugüne kadar oynadığı iki son 16 turu maçının birini kaybeden (EURO 2016; 1-2 vs İzlanda) ve birini kazanan (EURO 2020; 2-0 vs Almanya) İngiltere, bu turnuvada ilk kez üst üste iki kere çeyrek final oynamayı hedefliyor.
  • Tarihinde üçüncü kez büyük bir turnuvada eleme turu maçına çıkmaya hazırlanan Slovakya, bu aşamalarda boy gösterdiği daha önceki iki turnuvada da çeyrek finale kalamamıştı (2010 Dünya Kupası; 1-2 vs Hollanda & EURO 2016; 0-3 vs Almanya).
  • EURO 2024'ün grup aşamasında kalesine 26 şut çekilen İngiltere, EURO 2020 gruplarında da aynı sayıda şuta izin vermişti. Bu aşamada EURO 2020'ye (22) kıyasla yedi fazla şut çeken İngilizler (29), 2012'den (41) bu yana rakip ceza sahasında topla en az buluştuğu grup maçlarını oynadı (53).
  • EURO 2024'te çektiği 37 şutun 13'ünde isabet kaydeden Slovakya, büyük turnuvaların grup aşamalarındaki en yüksek sayılarına ulaştı.
  • Son iki Avrupa Şampiyonası'nda en fazla maçta kalesini gole kapatan ülke olan İngiltere (7/10), bu karşılaşmaların tamamında kalesinde Jordan Pickford'a şans verdi. Turnuva tarihinde daha fazla gole kapama yapan sadece üç file bekçisi bulunuyor: Iker Casillas (9), Edwin van der Sar (8) & Gianluigi Buffon (8).
  • EURO 2024'ün grup aşamalarında kullandığı ilk 11'lerin yaş ortalaması en yüksek olan ülke Slovakya'ydı (30 yaş 218 gün). 35 yaşının üzerindeki oyuncularına 809 dakika forma veren Slovakya, İtalya'nın (870; EURO 2016) ardından bu alanda en yüksek sayıya ulaşan ülke konumunda.
  • Büyük turnuvaların eleme aşamalarında oynadığı son altı maçta altı gol atan Harry Kane (2022 Dünya Kupası x2 & EURO 2020 x4), İngiltere formasıyla bu aşamalarda toplamda en fazla gol sevinci yaşayan isim konumunda (7).
  • EURO 2024'ün grup aşamasında Toni Kroos'un (130) ardından en fazla ileriye pas veren oyuncu olan Milan Skriniar (92), şimdiden Slovakya formasıyla bir Avrupa Şampiyonası'nda en yüksek isabetli pas sayısına ulaşan isim konumunda (203).

İddaa Tahminleri

Hüseyin Çoban - Maçkolik: 2.5 Gol Alt

Favori gösterilen takımlar içerisinde en büyük hayal kırıklığı yaratan ve bunun karşılığı olarak fazlasıyla da eleştirilen yegane takım İngiltere. Oyunun en basit yönlerini dahi uygulamada problem yaşadıkları felaket bir grup süreci geçirdiler. Slovaklar ise grupta her takımın dörder puana sahip olduğu ilginç tabloda ikincilikle İngiltere'nin rakibi konumuna geldi. Üç maçta da skor üretebilmeleri önemli fakat bu noktada karşılaşmaktan en fazla imtina edecekleri bir rakiple oynayacaklar. Çok zor maç. Düşük skor temel beklentim. 2.5 alt denenebilir.


Vídeos OneFootball


Samet Çayır - Maçkolik: Maç Sonucu 1 & 3.5 Gol Alt

Turnuvanın favorilerinden olan İngiltere, grup maçlarında bu söylemin karşılığını veremedi ve çok eleştirildi. C Grubu'nu 5 puanla lider tamamlayan İngilizler, sıkıcı futbol oynadı ve hücumda etkisiz göründü. Hatta gruptaki son hafta mücadelesinde Slovakya maçının ardından taraftarlar, Gareth Southgate'e boş bardak fırlatarak tecrübeli teknik direktörü protesto etti. Slovakya ise E Grubu'nu 4 puanla 3. sırada tamamladı ve en iyi üçüncülerden biri olarak son 16 takım arasına katılmayı başardı. Grubun ilk maçında Belçika'yı 1-0 mağlup etmeleri büyük ses getirdi. Sağ kanat oyuncusu Schranz, üç maçta iki gol atarak yıldızlaştı. Arada ciddi bir kadro kalitesi farkı olduğu için İngiltere'nin kazanacağını ancak zaman zaman yine üretmekte zorlanacağını tahmin ediyorum. Bu yüzden tercihim 1 ve 3,5 altı seçeneklerinden yana.

Çağatay Çelik - Maçkolik: İlk Yarı Sonucu X

İngiltere turnuvanın en büyük hayal kırıklığı oldu. Gareth Southgate'in hem kadro tercihlerine hem de takımın sergilediği futbola yönelik çok ağır eleştiriler var. Özellikle hücumda bir türlü ritim bulamıyorlar. Pas hızları yavaş, top dolaştırmada ve rakip savunmanın arasını açmakta zorlanıyorlar. Slovakya da turnuvanın sürpriz takımlarından biri oldu. Basit ve kompakt bir anlayışa sahipler. Oynadıkları futbol biraz 2000'ler başını andırsa da başarıyla uyguluyorlar. Geriye düşmediklerinde başarılı olabilecek bir stile sahipler ve bu nedenle öncelikleri gol yememek olacaktır. Şimdiye kadar hücumda herhangi bir şey vadetmeyen İngiltere'yi zorlayabilirler. İki takımda da cezalı yok. İlk 45 dakikada eşitlik görebiliriz.

Emre Can Demirci - Nesine: İlk Yarı Sonucu 1

C Grubu'nu lider tamamlarken 270 dakikada rakip fileleri yalnızca iki kez bulabilen İngiltere çok eleştirildi. Southgate yönetiminde öncelikle savunma güvenliğini ön planda tutan turnuva takımı yaklaşımlarına aşinayız ancak mevcut oyuncu grubuyla bu kadar pasif ve üretkenlikten uzak kalmaları gerçekten şaşırtıcı. Eşi doğum yaptığı için kısa süreliğine kamptan ayrılan Foden'ın ilk 11 başlayıp başlamayacağı belirsiz. Öte yandan Southgate'in sisteminde fazla etkili olamadığını düşünürsek hamle oyuncusu olarak değerlendirilmesi belki İngilizler adına daha olumlu olabilir. Slovakya şampiyonaya sürpriz Belçika zaferiyle başlayarak dikkatleri üzerine çekmiş olsa da Ukrayna ve Romanya mücadelelerinde aynı seviyeyi bulamadı. Hafif sakatlığı bulunan Hancko'nun durumu netlik kazanmadı. İngilizlerden çok radikal bir değişim beklemiyorum ama artık hatanın telafisinin olmayacağı son 16 eşleşmesinde işi daha sıkı tutmak isteyebilirler. Grup aşamasındaki sıkıcı oyun sebebiyle İngiltere lehine bahislerin oranı doğal olarak artmış durumda. Şu anki tabloda ilk yarıda İngiltere galibiyeti bence oldukça cazip.

Hakan Güleç - Nesine: Hnd. MS (0:1) X

Euro 2024 son 16 turunda İngiltere ile Slovakya karşılaşıyor. İngiltere grup sürecinde oynadığı futbolla çok eleştirildi. Slovakya ise maça rahat çıkacak. İngiltere'nin disiplinli Slovak savunması karşısında yine zorlanacağını düşünüyorum. Maç için tercihim ise tek farklı İngiltere galibiyetinden yana olacak.

Can Tongo - Misli: Maç Sonucu 1

İngiltere grubunu lider tamamlamayı başarsa da oyun olarak kimseyi memnun etmedi. Bu turla beraber vites yükselteceklerdir. Slovakya önünde net favori onlar. Kadro kalitesiyle 90 dakika içinde sonucu alırlar.

Mert Artun - Misli: 2.5 Gol Alt

Ingıltere su ana kadar turnuvanın en buyuk hayal kırıklıklarından birisi oynadığı futbolla. Grubun son maçında da Slovenya önünde özellikle ilk yarıdaki etkisiz oyun ve ikinci yarıda geç gelen değişiklikler ile eleştirilmeye devam ediyor TD Gareth Southgate. Bu maçta 11’de pek fazla değişiklik beklenmiyor yine. Kobbie Mainoo ilk 11’e girebilir Declan Rice’ın yanına. Luke Shaw da artık yavaş yavaş dakika alma noktasına geldi. Konuk ekip turnuvanın ilk maçında Belçika’yı yendi 1-0. 3 maçta 4 puanla çıktılar gruptan ve sürpriz yapabilecek potansiyelleri var. Ben bu maçın uzama şansı olduğunu da düşünüyorum az gollü bir beraberlikle. Tercihim 2.5 gol altı oynamaktan yana.

Barış Keklik - Misli: Turu İngiltere Geçer

Lig aşamasında çok kötü performans gösterse de grubu lider tamamlamayı başaran İngiltere, elindeki kadroya rağmen fena bir oyun sergilemeyen Slovakya'yı saf dışı bırakmaya çalışacak. Slovakya'da ciddi bir sakatlık veya eksik yokken İngiltere'de izinli Phil Foden yerine Anthony Gordon forma giyecek. Grup aşamasındaki kötü ve sıkıcı futbolunu unutturmak isteyen İngiltere'nin bu turu sorunsuz geçeceğine inanıyorum.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

Saiba mais sobre o veículo