"Het is echt een hele vaardige speler met lef en brutaliteit" | OneFootball

"Het is echt een hele vaardige speler met lef en brutaliteit" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·28 de setembro de 2024

"Het is echt een hele vaardige speler met lef en brutaliteit"

Imagem do artigo:"Het is echt een hele vaardige speler met lef en brutaliteit"

Mede door de blessure van Calvin Stengs ontstond er in de afgelopen wedstrijden meer plek op het middenveld voor nieuwe spelers om zich te bewijzen. Voor Antoni Milambo het perfecte moment om zijn talent meerdere wedstrijden op rij te laten zien, terwijl ook Gjivai Zechiël dit seizoen al relatief veel minuten heeft gemaakt. Voormalig jeugdtrainer Melvin Boel is in FC Rijnmond lovend over de talenten.

"Een nieuwe trainer doet altijd iets anders dan de vorige trainer en dat is logisch", stelt Boel in het praatprogramma beginnend over de blessure van Santiago Gimenez. "Er wordt een andere trainingsintensiteit aangeboden en daar moeten spelers aan wennen. Desalniettemin denk ik dat blessures ook bij topsport horen, maar je probeert het altijd te minimaliseren. Dat lijkt me duidelijk." Dennis van Eersel vult aan: "Er is natuurlijk wel een verschil tussen impactblessures of spierblessures. Zeker de blessure zoals Gimenez hem heeft, is er eentje die vaak te koppelen is aan overbelasting."


Vídeos OneFootball


Zechiël & Milambo

Boel is momenteel trainer van FC Dordrecht, maar volgt nog zeker ook de wedstrijden van Feyenoord. De doorbraak van Antoni Milambo en Gjivai Zechiël doet de voormalig jeugdtrainer goed. "Bij Milambo droop vanaf de Onder 13 het talent er al vanaf. De vraag is dan wanneer zo'n jongen de kans krijgt. Ik denk dat zijn grote voordeel is dat hij er vorig jaar al heel dicht tegenaan zat. Hij is een volwaardig selectielid geworden en als je dan onder een nieuwe trainer een goede voorbereiding kan draaien, kan je jezelf echt laten zien. Ik denk dat hij dat goed gedaan heeft."

Voor Zechiël is het net iets anders. "Hij heeft vorig jaar een blessure gehad en komt er nu bij. Het is echt een hele vaardige speler met lef en brutaliteit." De ideale posities van de talenten? "Voor Milambo zou dat echt als nummer tien zijn. Zechiël is meer een acht of zes en wil meer de bal hebben en van daaruit het spel verplaatsen en leiding geven. Hij is een hele jonge jongen, maar heeft wel een stukje bravoure en zelfvertrouwen. Hij legt dat ook in zijn spel. Het zijn leuke jongens die ook echt heel kritisch waren op dingen die ze niet goed deden en willen verbeteren."

Boel geeft een voorbeeld over de gretigheid van de talenten en benoemt het aantrekken van Ramiz Zerrouki. "Ik weet nog dat Gjivai een aantal jaar geleden op zijn telefoon keek en dat nieuws zag. Toen zei hij wel van 'wat is dit nou? ik ben ook een goede speler!' Dan moet je nog harder op de deur kloppen en je laten zien. Die jongen hebben het wel gezien als motivatie. Ze hebben zich door niemand laten tegenhouden om de stap te maken naar het eerste elftal."

Saiba mais sobre o veículo