Heeft KAA Gent goud in handen met nieuwe aanwinst? "Ik zie wel wat gelijkenissen tussen hem en Leandro Trossard" | OneFootball

Heeft KAA Gent goud in handen met nieuwe aanwinst? "Ik zie wel wat gelijkenissen tussen hem en Leandro Trossard" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·12 de setembro de 2024

Heeft KAA Gent goud in handen met nieuwe aanwinst? "Ik zie wel wat gelijkenissen tussen hem en Leandro Trossard"

Imagem do artigo:Heeft KAA Gent goud in handen met nieuwe aanwinst? "Ik zie wel wat gelijkenissen tussen hem en Leandro Trossard"

KAA Gent haalde onlangs met Zalan Vancsa (19) alweer een groot jong talent binnen. Zijn ex-ploeggenoot Lucas Schoofs heeft alleen maar mooie woorden voor de Hongaar.

Zalan Vancsa kwam iets meer dan een week geleden aan bij KAA Gent. De aanvaller maakte afgelopen seizoen enorm veel indruk bij Lommel SK.


Vídeos OneFootball


De Buffalo's huren hem voor één seizoen van de Limburgers. Beide clubs bedongen ook een niet verplichte aankoopoptie. Als ze hem definitief willen overnemen, zullen ze zo'n 5 miljoen euro moeten betalen.

"Terecht, want hij is ondanks zijn leeftijd al een heel complete voetballer. Als zowel Zalán als AA Gent voldoende tijd nemen, kan dit wel eens een heel mooi verhaal worden", begint Lucas Schoofs, zijn ploegmaat van bij Lommel, bij Het Belang van Limburg.

"Onderschat evenwel niet de overstap van de Challenger Pro League naar het niveau – zoals in de Conference League – waar AA Gent competitief voor de dag wil komen", gaat hij verder.

Afgelopen seizoen kon de winger in 36 wedstrijden maar liefst 13 doelpunten maken en vijf assists geven. Schoofs maakt zelfs de vergelijking met Leandro Trossard, die ook ooit nog bij Lommel speelde.

"Nu ik er wat over nadenk, zie ik trouwens wel wat gelijkenissen tussen hem en Leandro Trossard, die ook als jonge kerel het mooie weer maakte in Lommel om uiteindelijk toch een fantastische loopbaan uit te bouwen."

Saiba mais sobre o veículo