Gehavende Europees kampioen Spanje krijgt Denen pas laat op de knieën | OneFootball

Gehavende Europees kampioen Spanje krijgt Denen pas laat op de knieën | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·12 de outubro de 2024

Gehavende Europees kampioen Spanje krijgt Denen pas laat op de knieën

Imagem do artigo:Gehavende Europees kampioen Spanje krijgt Denen pas laat op de knieën

Europees kampioen Spanje heeft zaterdagavond een kleine zege op Denemarken geboekt in de Nations League: 1-0. Middenvelder Martín Zubimendi kroonde zich ver in de tweede helft tot matchwinner, door de uitblinkende Deense doelman Kasper Schmeichel met een volley alsnog te passeren. Portugal kwam tegelijkertijd als overwinnaar uit de strijd op bezoek bij Polen.

Spanje - Denemarken 1-0

De Spaanse bondscoach Luis de la Fuente mist deze interlandperiode onder meer de geblesseerden Unai Simón, Rodri, Nico Williams, Gavi, Dani Olmo en Dani Carvajal. De keuzeheer koos tegen de Denen, die uit de eerste twee Nations League-wedstrijden de volle buit haalden en dus aan kop gingen, wél voor Barcelona-toptalent Lamine Yamal.


Vídeos OneFootball


De 17-jarige aanvaller was voor rust héél dicht bij de 1-0, toen hij vrij voor het doel van Schmeichel opdook. Het schot met links van Yamal vloog echter over het doel van de Denen, die mede daardoor lange tijd hoop mochten houden op het vasthouden van de koppositie. Een dikke tien minuten voor tijd werd Schmeichel echter tóch gepasseerd. Zubímendi kreeg een weggekopte voorzet voor zijn voeten en haalde van buiten de zestien ineens uit. Pierre-Emile Højbjerg zat nog aan de inzet van de middenvelder van Real Sociedad, waardoor Schmeichel lullig over de bal heen dook: 1-0. Door de zege neemt Spanje de eerste plaats in de groep over van de Denen.

Polen - Portugal 1-3

In de Poolse hoofdstad Warschau stond het duel tussen topspitsen-op-leeftijd Robert Lewandowski (FC Barcelona) en Cristiano Ronaldo (Al-Nassr) op het programma. Laatstgenoemde maakte nog voor rust zijn 133ste (!) doelpunt voor zijn land, toen een schot van Rafael Leão via de paal voor zijn voeten belandde. Ronaldo was daarmee goed voor de 0-2, nadat Bernardo Silva even eerder op aangeven van Bruno Fernandes al voor de 0-1 had gezorgd.

Saiba mais sobre o veículo