Geertruida neemt voorafgaand aan Klassieker afscheid van Legioen | OneFootball

Geertruida neemt voorafgaand aan Klassieker afscheid van Legioen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·28 de outubro de 2024

Geertruida neemt voorafgaand aan Klassieker afscheid van Legioen

Imagem do artigo:Geertruida neemt voorafgaand aan Klassieker afscheid van Legioen

Lutsharel Geertruida keert komende woensdag voor even terug in De Kuip. Voorafgaand aan de Klassieker neemt hij officieel afscheid van het Legioen. Dat liet de club maandagmiddag weten.

Geertruida speelde dit seizoen nog vier wedstrijden voor Feyenoord, waaronder de gewonnen Johan Cruijff Schaal, maar vertrok daarna naar RB Leipzig. Dat was een emotioneel moment voor het 'Kind van Zuid', dat in de buurt van De Kuip opgroeide en vanaf zijn 12e de jeugdopleiding doorliep.


Vídeos OneFootball


In totaal droeg Geertruida 12 jaar lang het shirt van Feyenoord, waar hij uiteraard ook doorbrak en uitgroeide tot aanvoerder en sterkhouder van het eerste elftal. De verdediger speelde 202 wedstrijden voor de club, waarin hij ook 24 keer scoorde en 11 assists gaf. Daarnaast won Geertruida met Feyenoord alle Nederlandse prijzen, speelde hij een Europese finale en liet hij zien wat het betekent voor een Rotterdamse jongen om voor Feyenoord te spelen.

Poorten 4 uur open

Feyenoord en Ajax trappen woensdagavond om 18:00 uur af in De Kuip. Het afscheid zal daarvoor dus plaatsvinden, na de warming-up van de spelers. De poorten van het stadion gaan vanaf 16:00 uur open. Aan de Olympiazijde is dit zelfs al om 15:30 uur.

Saiba mais sobre o veículo