Fit AZ trapt Europese campagne af tegen Elfsborg | OneFootball

Fit AZ trapt Europese campagne af tegen Elfsborg | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: AZFanpage

AZFanpage

·24 de setembro de 2024

Fit AZ trapt Europese campagne af tegen Elfsborg

Imagem do artigo:Fit AZ trapt Europese campagne af tegen Elfsborg

AZ maakt zich klaar voor de eerste Europese avond van het seizoen. De ploeg van Maarten Martens neemt het woensdag na bijna vier jaar afwezigheid in de Europa League op tegen IF Elfsborg. De oefenmeester kwam in aanloop naar het affiche met goed nieuws: hij kan beschikken over een fitte selectie.

Zes dagen na de monsterzege op Heerenveen pakte AZ afgelopen vrijdag met iets meer moeite de volle buit. Dankzij twee goals van Ibrahim Sadiq wonnen de Alkmaarders met 1-2 van PEC en blijft het meedraaien in de top van de Eredivisie. De Ghanees kwam vorig jaar over van het Zweedse Häcken en zal bij tegenstander Elfsborg dus wel wat bekenden treffen.


Vídeos OneFootball


Elfsborg

IF Elfsborg zit midden in het competitieseizoen. Waar de competitie in Nederland van augustus tot juni loopt, spelen ze in Zweden van het voorjaar tot het najaar. Na 24 gespeelde wedstrijden staat de ploeg op een zesde plaats, op straatlengte afstand van koploper Malmö FF. Elfsborg, dat onder leiding staat van oud-PSV’er Oscar Hiljemark, heeft wel nog zicht op plek twee. Voor Zeneli en Holmén is het niet de eerste ontmoeting met AZ. Zij stonden eerder al met Heerenveen en Willem II tegenover AZ. De Alkmaarders deden overigens een paar jaar geleden zelf ook onderhandelingen met Elfsborg: Jesper Karlsson kwam over van de zesvoudig kampioen van Zweden. Elfsborg trad voorheen altijd aan in een 4-3-3-opstelling, maar bij zijn aanstelling koos trainer Hiljemark voor 3-4-3.

Imagem do artigo:Fit AZ trapt Europese campagne af tegen Elfsborg

Europa League terug in Alkmaar

Na drie jaar Conference League, maakt AZ woensdag weer haar opwachting in de Europa League. Het laatste thuisduel op dat podium was tegen Napoli op 3 december 2020. In de laatste wedstrijd onder Slot pakten de Alkmaarders een punt tegen de Italiaanse grootmacht.

Aftrap AZ – Elfsborg

Het duel tussen AZ en IF Elfsborg begint woensdag 25 september om 18:45 uur. Via het digitale thuis van AZ zijn nog tickets beschikbaar voor deze openingswedstrijd in de Europa League. Wie er niet bij kan zijn, ziet de wedstrijd gratis via Ziggo Sport.

Saiba mais sobre o veículo