Feyenoorder ‘zoekt’ nog naar rol in nieuwe systeem: ‘Vertrouwen dat het goed is als het seizoen begint’ | OneFootball

Feyenoorder ‘zoekt’ nog naar rol in nieuwe systeem: ‘Vertrouwen dat het goed is als het seizoen begint’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·01 de agosto de 2024

Feyenoorder ‘zoekt’ nog naar rol in nieuwe systeem: ‘Vertrouwen dat het goed is als het seizoen begint’

Imagem do artigo:Feyenoorder ‘zoekt’ nog naar rol in nieuwe systeem: ‘Vertrouwen dat het goed is als het seizoen begint’

Luka Ivanusec leeft vol vertrouwen naar het nieuwe seizoen toe met Feyenoord. De Rotterdammers gingen woensdagavond voor de tweede keer op rij onderuit in een oefenduel (1-3 tegen AS Monaco), maar de vleugelspeler maakt zich nog geen zorgen. Wel ziet hij dat hij zelf nog moet wennen aan het nieuwe systeem van Brian Priske.

“We speelden vandaag tegen een topteam”, legt Ivanusec uit op de persconferentie na afloop van het duel. “We hadden van tevoren verwacht dat het een moeilijke wedstrijd ging worden. We zien deze wedstrijd vooral als voorbereiding. We wilden tactisch wat dingen uitproberen en ik denk dat wij een goede eerste helft speelden.” Priske koos ervoor om, tot onvrede van veel fans, vooral tweede en derde keuzes de kans te geven tegen de Monegasken. “De jonge spelers van ons kregen hun kans om tegen een topteam te spelen, wat het voor ons ook wel iets moeilijker maakte”, stelt de Kroaat.


Vídeos OneFootball


Hoewel Feyenoord dus in een paar dagen van zowel AS Monaco als Benfica (5-0) verloor, ziet de buitenspeler voldoende positieve dingen. “Ik denk dat we ook genoeg goede dingen hebben gezien in het spel wat we willen spelen”, stelt hij. “Natuurlijk valt het resultaat tegen en hebben we nog genoeg punten om te verbeteren, maar er zijn ook goede dingen geweest in de eerste helft waarbij we meer hadden moeten scoren.”

Zelf is hij nog zoekende in het nieuwe 3-4-3-systeem van de Deense oefenmeester. “Ik probeer voor mezelf soms nog een beetje te zoeken naar de juiste posities in het veld. Ik denk dat het steeds beter gaat naarmate we meer trainingen hebben gevolgd met dit systeem. Ik heb het vertrouwen dat het goed is wanneer het seizoen echt van start gaat. Het is een ander systeem waarin we meer naar binnen spelen, maar ook krijgen we wel de kans om meer aan de zijkant te staan.”

In de tweede helft begon het stadion leeg te stromen met nog een kwartier op de klok, iets dat bijna nooit gebeurt in De Kuip. “Het is een vriendschappelijke wedstrijd, dus het is wat het is”, laat de Kroaat zich daarover uit. Ivanusec begrijpt dat de Feyenoord-fans hun ploeg graag zien winnen, maar vindt het goed dat Priske de jeugdspelers een kans heeft gegeven. “Het is nog de voorbereiding. De coach wilde de jonge spelers belonen door ze te laten spelen voor het publiek. Natuurlijk verwachten fans dat we winnen, dus dat gaan we in de volgende wedstrijden doen.”

Saiba mais sobre o veículo