Feyenoord-trainer Brian Priske kan vertrek Hancko opvangen met komst oude bekende | OneFootball

Feyenoord-trainer Brian Priske kan vertrek Hancko opvangen met komst oude bekende | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·26 de junho de 2024

Feyenoord-trainer Brian Priske kan vertrek Hancko opvangen met komst oude bekende

Imagem do artigo:Feyenoord-trainer Brian Priske kan vertrek Hancko opvangen met komst oude bekende
Imagem do artigo:Feyenoord-trainer Brian Priske kan vertrek Hancko opvangen met komst oude bekende

© IMAGO

De kans is zeer aanwezig dat Dávid Hancko na de zomer bij een andere club speelt. De Slowaak was een van de absolute uitblinkers bij Feyenoord en heeft zich zodoende in de kijker gespeeld bij de Europese top. Atlético Madrid en Paris Saint-Germain willen de verdediger graag hebben, hoewel een transfer nu nog bemoeilijkt wordt door de vraagprijs van de Rotterdammers. David Zima van Slavia Praag lijkt een uitstekende vervanger.


Vídeos OneFootball


De zaakwaarnemer van Hancko onthulde onlangs dat Atlético het dichtst bij de komst van de 26-jarige Slowaak is. “Van alle clubs die geïnteresseerd zijn, staat Atlético Madrid voor ons op de eerste plaats. De andere aanbiedingen bevinden zich alleen op gespreksniveau. David ziet het zitten om met Diego Simeone samen te werken, maar hij heeft geen exitclausule, wat het gemakkelijker zou maken." Om die reden kan Feyenoord vragen wat het wil voor de verdediger, die nog tot medio 2028 vastligt bij Feyenoord.

Atléti heeft een openingsbod ter waarde van zo'n twintig miljoen euro gedaan. Dit bod is door Feyenoord-directeur Dennis te Kloese direct van tafel geveegd. Het bod komt niet in de buurt van de vraagprijs die Feyenoord naar verluidt hanteert. Relevo schreef eerder dat Feyenoord een bedrag tussen de 35 en 40 miljoen euro wil zien. Dat is te duur voor de clubleiding van Atlético en daarom wordt ook de komst van onder meer Aymeric Laporte (Al-Nassr) en Murillo (Nottingham Forest) onderzocht.

De kans is echter groot dat Atlético terug gaat komen en gezien Hancko’s wens om naar Madrid te vertrekken, lijkt het waarschijnlijk dat de mandekker alsnog gaat vertrekken bij Feyenoord. In dat geval kan Zima van Sparta Praag, de oude club van Feyenoord-trainer Brian Priske, een goede vervanger zijn. Hij is net als Hancko een linker centrale verdediger en speelt als een ball playing defender. Dat wil zeggen dat hij zich vaak met de opbouw bemoeit en zijn acties relatief hoog op het veld uitvoert.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Ook volgens de Career Advice Tool past Zima goed bij Feyenoord, getuige zijn Club Fit van 75. Hij heeft veel uitzicht op speeltijd en zijn speelstijl past goed bij die van de club uit Rotterdam. Qua formatie heeft hij op dit moment nog geen goede beoordeling, maar dat zou met de intrede van Priske kunnen veranderen. Alleen de potentiële ontwikkeling bij de bekerwinnaar van vorig seizoen blijft achter. Zima ligt nog tot medio 2028 vast in Praag en heeft een Estimated Transfer Value (ETV) van 7,8 miljoen euro.

Saiba mais sobre o veículo