Feyenoord moet 35-voudig landskampioen aftroeven in strijd om vervanger Wieffer | OneFootball

Feyenoord moet 35-voudig landskampioen aftroeven in strijd om vervanger Wieffer | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 de junho de 2024

Feyenoord moet 35-voudig landskampioen aftroeven in strijd om vervanger Wieffer

Imagem do artigo:Feyenoord moet 35-voudig landskampioen aftroeven in strijd om vervanger Wieffer
Imagem do artigo:Feyenoord moet 35-voudig landskampioen aftroeven in strijd om vervanger Wieffer

© IMAGO

Het afscheid van Mats Wieffer bij Feyenoord komt steeds dichterbij. Na eerdere concrete interesse van AC Milan heeft ook Brighton & Hove Albion zich gemeld bij de Rotterdamse club, dat volgens 1908.nl een miljoenenbod heeft ontvangen op de 24-jarige middenvelder. Feyenoord heeft al 'een jongere vervanger' uit het buitenland op het oog. Hoewel er geen naam wordt genoemd, moet de Rotterdamse clubleiding volgens de data van SciSports inzetten op de komst van Matías Galarza van KRC Genk.


Vídeos OneFootball


Wieffer werd al enige tijd in verband gebracht met een overstap naar AC Milan, dat tegen de vraagprijs aanhikt en verder lijkt te kijken. Een transfer naar de Italiaanse top wordt zo een lastig verhaal voor de negenvoudig Oranje-international, waarvoor Brighton zondagavond zich meldde bij Feyenoord met een niet nader genoemd openingsbod. Wieffer moet bij de Engelse club de vervanger worden van Pascal Groß, die hoog op het verlanglijstje van Borussia Dortmund staat.

Feyenoord nam Wieffer in de zomer van 2022 over 575.000 euro over van Excelsior en zag de balveroveraar uitgroeien tot sterkhouder. Het resulteerde in een contractverlenging in mei 2023, waardoor Wieffer nu tot medio 2027. De rechtspoot vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 14,7 miljoen euro, maar Feyenoord heeft naar verluidt een prijskaartje van 25 tot 30 miljoen euro aan hem gehangen.

Feyenoord moet vervanger Wieffer oppikken in België

In navolging van de massale, concrete interesse in Wieffer heeft de Rotterdamse clubleiding volgens 1908.nl al voorgesorteerd op diens vertrek. De opvolger van de Feyenoord-sterkhouder zou jong en in het buitenland actief zijn. De naam van de beoogde zomeraanwinst wordt niet genoemd, maar de bekerwinnaar van afgelopen seizoen zou zich echter nog niet concreet hebben gemeld voor de vervanger van Wieffer.

Volgens de data van SciSports moet Feyenoord zijn pijlen richten op Galarza van Genk. De 22-jarige middenvelder heeft volgens de gegevens van het data-analysebureau een similarity van 99 procent met Wieffer. Beide spelers worden in hun rol als verdedigende middenvelder gekenmerkt als Deep Lying Playmaker. Dit type middenvelder verdeelt het spel, door de bal zowel vooruit als achteruit te spelen. Het gaat vaak om opbouwende acties, terwijl er minder betrokkenheid is wat betreft verdedigend werk.

Galarza lijkt daarnaast ook volgens de Career Advice Tool met een Club Fit van 75 goed te passen bij Feyenoord. Er liggen voldoende ontwikkelingsmogelijkheden in De Kuip, terwijl de Argentijn ook goed binnen de spelopvatting en de formatie van de Rotterdamse club past. Qua speeltijd is het perspectief momenteel niet bijster goed. Bij het vertrek van Wieffer, die nu eerste keuze als verdedigende middenvelder, zal het uitzicht op speelminuten echter aanzienlijk stijgen.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Feyenoord zal voor de handtekening van Galarza echter snel moeten toeslaan. Boca Juniors is in de markt en heeft zelfs een eerste bod uitgebracht op de multifunctionele middenvelder, die nog tot medio 2026 onder contract staat bij Genk. De Belgische subtopper betaalde in de zomer van 2022 nog zes miljoen euro voor Galarza, die momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 3,5 miljoen euro vertegenwoordigt. De rechtspoot heeft inmiddels zijn zinnen gezet op een vertrek.

Galarza speelde in de jeugd van Argentinos Juniors, waar hij in november 2021 debuteerde in de hoofdmacht. In 2022 speelde hij nog eens 25 duels voor de Argentijnse club, waarna hij neerstreek bij Genk. In zijn eerste seizoen werd hij liefst twee keer uit de selectie gezet, waardoor hij vijf maanden bij het tweede elftal meespeelde. Afgelopen seizoen bewees Galarza zijn waarde voor Genk en kwam hij in totaal 47 duels in actie (1 doelpunt, 1 assist). Hij behoorde volgens de data van SciSports hiermee tot best presterende middenvelders in de Jupiler Pro League.

Saiba mais sobre o veículo