Feyenoord kan 'nieuwe Quilindschy Hartman' voor bodemprijs oppikken in Brazilië | OneFootball

Feyenoord kan 'nieuwe Quilindschy Hartman' voor bodemprijs oppikken in Brazilië | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·02 de julho de 2024

Feyenoord kan 'nieuwe Quilindschy Hartman' voor bodemprijs oppikken in Brazilië

Imagem do artigo:Feyenoord kan 'nieuwe Quilindschy Hartman' voor bodemprijs oppikken in Brazilië
Imagem do artigo:Feyenoord kan 'nieuwe Quilindschy Hartman' voor bodemprijs oppikken in Brazilië

© IMAGO

Feyenoord lijkt na zijn twee goede afgelopen seizoenen rekening te moeten houden met het vertrek van meerdere sterkhouders. Het lijkt vrijwel uitgesloten dat Santiago Giménez en Lutsharel Geertruida langer bij Feyenoord blijven en ook voor andere spelers bestaat interesse. Ook Calvin Stengs en Quilindschy Hartman zijn bekeken door buitenlandse clubs. Voor laatstgenoemde lijkt een ideale vervanger in Brazilië rond te lopen.


Vídeos OneFootball


Hartman stond afgelopen winter al in de belangstelling van Chelsea, dat al in gesprek was met de verdediger over een mogelijke overstap. Hartman zelf stond open voor een overstap naar Londen en heeft uitvoerig gesproken met de club, maar door zijn knieblessure ging er een streep door de transfer. De linksback mist daardoor ook het EK en is zeker tot 2025 uitgeschakeld.

Door de huidige situatie is er Feyenoord veel aan gelegen om versterking voor de linksbackpositie te halen. Het duurt nog minstens een halfjaar voordat Hartman weer kan spelen. Daarna is het nog maar de vraag of hij zijn oude niveau weer haalt. Als dat wel het geval is, is bovendien de verwachting dat de vleugelverdediger binnen afzienbare tijd vertrekt, tenzij Feyenoord een akkoord weet te bereiken over de verlenging van zijn huidige verbintenis.

Juninho Capixaba lijkt aan alle eisen te voldoen om een goede vervanger te zijn van Hartman. De 26-jarige Braziliaan werd in januari 2023 door Red Bull Bragantino overgenomen van Grêmio voor een bescheiden bedrag van 400.000 euro. Sindsdien is Capixaba bij de club uitgegroeid tot een van de vaste waardes. Dit seizoen kwam de vleugelverdediger tot 31 wedstrijden voor Massa Bruta. Daarin wist hij drie keer te scoren en drie assists te leveren.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Volgens de Career Advice Tool van SciSports zou Capixaba een uitstekende aanwinst zijn voor Feyenoord. De Braziliaan heeft een Club Fit van 78 bij de club uit Rotterdam. De ontwikkelingsmogelijkheden in De Kuip zijn voor hem redelijk goed en ook het uitzicht op speeltijd is vrij goed. Dat is op het moment natuurlijk zelfs beter, door de slepende blessure van Hartman. De formatie van Feyenoord past goed bij Capixaba en qua speelstijl is zelfs te spreken van een uitstekende match.

Dat laatste heeft vooral te maken met het feit dat de speelstijl van Capixaba veel lijkt op die van Hartman. Volgens SciSports komen de stijlen van de twee backs voor 99 procent overeen. Beiden gedragen zich als aanvallende back en omgekeerde vleugelverdediger. Dit wil zeggen dat ze zich veel melden in aanvallende situaties door zowel buitenom als binnendoor bij hun buitenspeler te gaan. Ze noteren allebei relatief weinig verdedigende acties zoals tackles en kopduels.

Saiba mais sobre o veículo