Feyenoord kan Mourinho pijn doen met komst vervanger Giménez | OneFootball

Feyenoord kan Mourinho pijn doen met komst vervanger Giménez | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·04 de julho de 2024

Feyenoord kan Mourinho pijn doen met komst vervanger Giménez

Imagem do artigo:Feyenoord kan Mourinho pijn doen met komst vervanger Giménez
Imagem do artigo:Feyenoord kan Mourinho pijn doen met komst vervanger Giménez

© IMAGO

Een vertrek van Santiago Giménez bij Feyenoord blijft deze zomer in de lucht hangen. De 23-jarige spits staat volop in de belangstelling. De Rotterdammers sorteerde met de komst van Julián Carranza al voor op het vertrek van Giménez, maar hebben de wens om drie spitsen in de selectie te hebben. Volgens de data van SciSports blijkt Ayoub El Kaabi van Olympiakos een geschikte kandidaat.


Vídeos OneFootball


Feyenoord ziet de interesse in Giménez alsmaar toenemen. De Mexicaanse spits kende een weergaloze eerste seizoenshelft, waarna onder meer Real Madrid, Arsenal en Chelsea interesse toonden. Afgelopen half jaar presteerde Giménez wisselvalliger, maar bleef de aanvaller onderwerp van gesprek. Inmiddels zou hij ook bij San Diego FC op de radar zijn verschenen.

Met de komst van Carranza voegde Feyenoord deze zomer al een extra spits toe aan de selectie van de nieuwe trainer Brian Priske. De Argentijn komt transfervrij over van het Amerikaanse Philadelphia Union, dat hem twee jaar geleden overnam van Inter Miami. Carranza heeft een contract tot medio 2028 getekend bij Feyenoord.

El Kaabi ideale vervanger voor Giménez bij Feyenoord

Feyenoord heeft met de komst van Carranza zijn wens vervuld om drie Eredivisiewaardige spitsen in de selectie te hebben. Alleen met een eventueel vertrek van Giménez kunnen de Rotterdammers weer de transfermarkt op. Volgens de data van SciSportsheeft El Kaabi namelijk een 100 procent similarity met de huidige spits van Feyenoord.

Imagem do artigo:Feyenoord kan Mourinho pijn doen met komst vervanger Giménez

© SciSports - De speelstijlen van Santiago Giménez en Ayoub El Kaabi naast elkaar.

El Kaabi heeft daarnaast volgens de Career Advice Tool van het data-analysebureau een Club Fit van 78 met Feyenoord. De 31-jarige spits past met name goed in de speelwijze en formatie die de Rotterdammers hanteren. Het uitzicht op speeltijd is in De Kuip voor El Kaabi echter niet heel goed met de aanwezigheid van Ayase Ueda en Carranza.

Het risico voor Feyenoord is met de komst van El Kaabi niet groot, daar hij transfervrij is. De Marokkaans international beschikte over een aflopende verbintenis bij Olympiakos, waar hij zichzelf afgelopen seizoen op de kaart zette. El Kaabi kroonde zich met elf treffers tot topscorer van de Conference League, die hij ook won met de Griekse topclub. In totaal was hij goed voor 33 doelpunten in 50 duels.

Indien Feyenoord daadwerkelijk werk maakt van de komst van El Kaabi kan het José Mourinho pijn doen. Fenerbahçe, dat sinds kort de werkgever is van de Portugees, heeft zijn pijlen gericht op de komst van de ervaren goalgetter. De Turkse topclub heeft namelijk al afscheid genomen van Michy Batshuayi en dreigt ook Edin Dzeko te verliezen.

Saiba mais sobre o veículo