Feyenoord kan met Sahin 'dossier Hancko' oplossen met recordtransfer | OneFootball

Feyenoord kan met Sahin 'dossier Hancko' oplossen met recordtransfer | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 de maio de 2024

Feyenoord kan met Sahin 'dossier Hancko' oplossen met recordtransfer

Imagem do artigo:Feyenoord kan met Sahin 'dossier Hancko' oplossen met recordtransfer
Imagem do artigo:Feyenoord kan met Sahin 'dossier Hancko' oplossen met recordtransfer

© IMAGO

Feyenoord moet komende zomer rekening houden met grote veranderingen binnen de club. Zo is trainer Arne Slot bezig aan zijn laatste weken in De Kuip, voordat hij naar Liverpool vertrekt en is de naam van Nuri Sahin naar voren geschoven in de zoektocht naar een nieuwe coach. In navolging van de komst van de 35-jarige trainer kan Feyenoord ook bij Borussia Dortmund de vervanger inlijven voor Dávid Hancko, die in de belangstelling staat van de Europese top.


Vídeos OneFootball


Het Slot-tijdperk bij Feyenoord nadert zijn einde en door de uitstekende prestaties van 45-jarige oefenmeester moeten de Rotterdammers ook vrezen voor het vertrek van enkele sterkhouders. Zo wordt Lutsharel Geertruida in verband gebracht met een vertrek naar de Bundesliga, waar RB Leipzig wederom hoopt op zijn komst. Daarnaast kan ook Hancko rekenen op belangstelling en wordt hij genoemd als versterking voor Liverpool.

Hancko streek in de zomer van 2022 neer bij Feyenoord, dat 8,3 miljoen euro overmaakte naar Sparta Praag en destijds het record voor duurste uitgaande transfer brak. In zijn eerste seizoen groeide de Slowaaks international uit tot sterkhouder en legde hij beslag op de landstitel met de Rotterdamse club. Dit seizoen is Hancko wederom onmisbaar en miste hij geen duel. Hij kwam in totaal 4235 minuten, verdeeld over 47 wedstrijden, in actie en was goed voor 6 goals en 3 assists.

Nuri Sahin moet vervanger Dávid Hancko meenemen

Naast een goede vervanger voor Slot, zal Feyenoord ook alle zeilen bij moeten zetten om een waardige opvolger te vinden voor Hancko. Volgens de data van SciSports kunnen de Rotterdammers met de aanstelling van Sahin twee vliegen in één klap slaan. Soumaïla Coulibaly, die momenteel door Dortmund wordt verhuurd aan Royal Antwerp, blijkt namelijk een geschikte optie om de schoenen van Hancko te vullen.

Coulibaly heeft volgens het data-analysebureau een similarity van 97% met Hancko. Beide centrale verdedigers zijn linksbenig en worden aangemerkt als Ball Playing Defender. Dit type verdediger is comfortabel aan de bal en noteert per wedstrijd een hoog aantal korte passes naar ploeggenoten, evenals opbouwende acties in een relatief laag tempo en voert zijn acties graag wat hoger op het veld uit.

Volgens de Career Advice Tool van SciSports heeft Coulibaly een Club Fit van 79 met Feyenoord, waarbij er voldoende ruimte is voor de twintigjarige mandekker om zichzelf te ontwikkelen in De Kuip. Hij past daarnaast perfect in de speelstijl en formatie. waar Feyenoord op voor wil borduren, en heeft, indien hij ervoor kiest om Sahin te volgen naar Rotterdam, veel perspectief op speeltijd.

UITGELICHT

Career Advice Tool

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Coulibaly streek deze zomer neer bij Antwerp, waar hij in korte tijd uitgroeide tot vaste waarde. Hij kwam voor de jaarwisseling in totaal 26 keer in actie, maar raakte vervolgens geblesseerd en moest hierdoor 7 duels aan zich voorbij laten gaan. Hierna raakte hij zijn basisplaats kwijt onder Mark van Bommel en werd hij nog acht keer gebruikt als invaller. Antwerp heeft een optie tot koop voor Coulibaly, maar het is nog niet bekend of deze wordt gelicht.

Volgens Fabrizio Romano bedraagt de koopoptie twaalf miljoen euro voor Coulibaly, die nog tot medio 2026 onder contract staat bij Dortmund. Volgens het algoritme van FootballTransfers vertegenwoordigt de Frans jeugdinternational een Estimated Transfer Value (ETV) van 10,4 miljoen euro. Het is niet waarschijnlijk dat Feyenoord dit soort bedragen zal neerleggen, maar door de mogelijke komst Sahin kan er mogelijk wel een huurdeal worden beklonken met een aantrekkelijke koopoptie.

Coulibaly verruilde in de zomer van 2018, na drie seizoenen, het Franse Montefermeil voor de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain. In Parijs wist hij niet door te breken en zodoende vertrok hij drie jaar geleden transfervrij naar Dortmund. Hier speelde Coulibaly de eerste twee seizoenen zijn wedstrijden hoofzakelijk in het tweede elftal, maar debuteerde hij in november 2022 in de hoofdmacht tijdens het Champions League-duel met FC Kopenhagen (1-1). Daarna speelde hij nog een competitieduel voor de Duitse topclub.

Saiba mais sobre o veículo