Feyenoord en Ajax moeten komst Sem Steijn van FC Twente per direct uit het hoofd zetten | OneFootball

Feyenoord en Ajax moeten komst Sem Steijn van FC Twente per direct uit het hoofd zetten | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·19 de outubro de 2024

Feyenoord en Ajax moeten komst Sem Steijn van FC Twente per direct uit het hoofd zetten

Imagem do artigo:Feyenoord en Ajax moeten komst Sem Steijn van FC Twente per direct uit het hoofd zetten
Imagem do artigo:Feyenoord en Ajax moeten komst Sem Steijn van FC Twente per direct uit het hoofd zetten

© IMAGO

Met zeven doelpunten is Sem Steijn op dit moment de topscorer van de Eredivisie. De aanvallende middenvelder van FC Twente werd de voorbije weken veelal in verband gebracht met een overstap naar bijvoorbeeld Feyenoord of Ajax, maar volgens data van SciSports kan Steijn een dergelijke transfer beter uit zijn hoofd zetten.


Vídeos OneFootball


Twente sloeg twee jaar geleden toe bij ADO Den Haag, waar Steijn transfervrij werd opgepikt nadat hij in totaal elf jaar had gespeeld voor de Hagenezen. In zijn eerste twee jaar in De Grolsch Veste ontwikkelde hij zich voorspoedig en vorig seizoen was hij goed voor 19 doelpunten uit 39 duels. Dit seizoen is Steijn momenteel topscorer in de Eredivisie, waar hij in acht wedstrijden tot zeven doelpunten kwam. Daarnaast kwam hij in vier Europese duels ook nog één keer tot scoren.

Niet gek dat Steijn op dit moment veelvuldig in verband wordt gebracht met een overstap naar een Nederlandse topclub. Volgens zijn voormalige leermeester, Ruud Brood, zou Steijn klaar zijn voor een transfer. "Je weet niet precies waar zijn plafond ligt, maar ik denk, dat hij nog wel stappen kan maken. Vind maar eens een aanvallende middenvelder met zoveel scorend vermogen, die ook nog eens diepgang heeft en met bravoure en lef speelt", aldus Brood tegenover De Telegraaf

"Ik denk dat hij uitstekend mee zou kunnen bij PSV, Feyenoord en Ajax, waarbij PSV momenteel natuurlijk een geweldige bezetting heeft op het middenveld, maar bij Ajax en Feyenoord zou hij nu al zeker niet misstaan." Met name bij Feyenoord zou Steijn één-op-één de vervanger kunnen zijn van Calvin Stengs. Beiden kunnen uit de voeten als een schaduwspits en hebben een Similarity van liefst 99%.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Toch laat de Career Advice Tool van SciSports zien dat een dergelijke overstap naar een Nederlandse topclub op dit moment nog te vroeg komt voor Steijn. Hoewel de aanvallende middenvelder een Club Fit van 72 heeft met PSV, zal Steijn in Eindhoven niet aan spelen gaan toekomen. In dat opzicht zit de Hagenaar beter op zijn plek bij FC Twente, waar hij wekelijks aan spelen kan toekomen. Een overstap naar Ajax of Feyenoord zou helemaal funest kunnen zijn voor zijn loopbaan. Hoewel hij in zowel Rotterdam als Amsterdam nog regelmatig aan spelen kan toekomen, past Steijn niet bij de speelstijl van beide topclubs.

Saiba mais sobre o veículo