FC Twente rekent niet meer op komst Weghorst en kan voor alternatief in Eredivisie gaan | OneFootball

FC Twente rekent niet meer op komst Weghorst en kan voor alternatief in Eredivisie gaan | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10 de junho de 2024

FC Twente rekent niet meer op komst Weghorst en kan voor alternatief in Eredivisie gaan

Imagem do artigo:FC Twente rekent niet meer op komst Weghorst en kan voor alternatief in Eredivisie gaan
Imagem do artigo:FC Twente rekent niet meer op komst Weghorst en kan voor alternatief in Eredivisie gaan

© IMAGO

FC Twente lijkt naast de komst van Wout Weghorst te grijpen. De spits van Burnley liet eerder vallen dat het zijn droom is om ooit nog voor de club uit Enschede uit te komen. Inmiddels heeft echter ook Ajax de aanvaller op zijn verlanglijst gezet en de Amsterdammers lijken meer kans op zijn komst te maken dan Twente. Een uitstekend alternatief lijkt rond te lopen in de Eredivisie.


Vídeos OneFootball


De Telegraaf liet eerder weten dat de clubleiding van Twente inmiddels de interesse in Weghorst op een lager pitje heeft gezet en doorgeschakeld is. "Eerder liet Weghorst weten graag nog eens voor FC Twente spelen, maar daar wordt niet meer gerekend op zijn komst", aldus het dagblad. De Estimated Transfer Value (ETV) van de rechtspoot wordt geschat op elf miljoen euro. FC Twente is ondertussen al andere opties voor de spitspositie aan het bekijken.

Weghorst werd afgelopen seizoen door Burnley verhuurd aan Hoffenheim, waar hij in dertig wedstrijden zeven keer scoorde en vier assists leverde. In principe ligt de 32-voudig Oranje-international (10 goals) nog tot medio 2025 vast bij de Engelse club, maar na de degradatie naar het Championship lijkt een langer verblijf bij the Clarets uitgesloten. Weghorst is immers een van de grootverdieners en zijn vertrek zou flink wat financiële ruimte maken in het salarishuis.

Volgens de Career Advice Tool van SciSports is Tobias Lauritsen een uitstekend alternatief voor de Tukkers, die zich via de voorronde kunnen kwalificeren voor de Champions League. Lauritsen heeft een Club Fit van 83 met Twente, waarmee het voor hem de beste bestemming is op dit moment. In De Grolsch Veste heeft de Noor kans op redelijk wat speeltijd en kan hij zich goed ontwikkelen. De speelstijl en formatie passen uitstekend bij hem.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

De 26-jarige spits lijkt qua speelstijl zeer op Ricky van Wolfswinkel, die tot medio 2025 onder contract staat in Enschede. Beide spelers vervullen vooral de rol van poacher. Dit type speler is voornamelijk betrokken bij aanvallende acties in het strafschopgebied. Hij ontvangt en schiet graag in de zestien en is sterk in het afmaken vanuit voorzetten vanaf de flanken. Een poacher staat niet bekend om het creëren van kansen of betrokkenheid bij verdedigende acties zoals druk zetten of het maken van tackles, overtredingen of aangaan van duels.

Lauritsen ligt nog tot de zomer van 2025 vast bij Sparta, dat een optie heeft om de verbintenis met een jaar te verlengen. In de zomer van 2022 kwam hij voor 450 duizend euro over van Odds BK. Afgelopen seizoen was de rechtspoot in 33 duels goed voor 13 goals en 9 assists. Zijn ETV bedraagt momenteel 2,8 miljoen euro.

Saiba mais sobre o veículo