FC Barcelona schept duidelijkheid: club neemt alsnog afscheid van Xavi | OneFootball

FC Barcelona schept duidelijkheid: club neemt alsnog afscheid van Xavi | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·24 de maio de 2024

FC Barcelona schept duidelijkheid: club neemt alsnog afscheid van Xavi

Imagem do artigo:FC Barcelona schept duidelijkheid: club neemt alsnog afscheid van Xavi

Xavi vertrekt toch als hoofdtrainer van FC Barcelona, zo maakt de club via de officiële kanalen bekend. Volgens geruchten is een ruzie met de clubleiding de aanleiding voor het vertrek van de Spaanse oefenmeester. Komende zondag tegen Sevilla zit Xavi voor het laatst op de bank bij de Catalanen.

Xavi heeft zich kritisch uitgelaten over de financiële situatie van FC Barcelona en dat werd hem niet in dank afgenomen door de clubleiding, waar voorzitter Joan Laporta deel van uitmaakt. Intern maakte de voorzitter al duidelijk te willen breken met de 44-jarige Spanjaard en zijn aanstaande vertrek is inmiddels een feit.


Vídeos OneFootball


"FC Barcelona wil Xavi bedanken voor zijn werk als coach, wat bijdraagt aan een ongeëvenaarde carrière als speler en aanvoerder van het team, en wenst hem alle geluk van de wereld", schrijft de club in een statement.

Eind januari gaf Xavi zelf al aan te vertrekken als trainer van FC Barcelona, maar daar kwamen de trainer en de club enkele maanden later op terug. De Duitser Hansi Flick moet bij FC Barcelona de opvolger worden van Xavi. De 59-jarige oefenmeester was eerder trainer van Bayern München en bondscoach van Duitsland.

Saiba mais sobre o veículo