Ex-Feyenoorder droomt van terugkeer: 'Wil laten zien dat ik beter ben' | OneFootball

Ex-Feyenoorder droomt van terugkeer: 'Wil laten zien dat ik beter ben' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·26 de outubro de 2024

Ex-Feyenoorder droomt van terugkeer: 'Wil laten zien dat ik beter ben'

Imagem do artigo:Ex-Feyenoorder droomt van terugkeer: 'Wil laten zien dat ik beter ben'
Imagem do artigo:Ex-Feyenoorder droomt van terugkeer: 'Wil laten zien dat ik beter ben'

© IMAGO

Yassin Ayoub droomt ervan om bij Feyenoord of FC Utrecht terug te keren, zegt hij in gesprek met ESPN. De inmiddels dertigjarige middenvelder kwam tot 172 duels voor de Domstedelingen, waarin hij 23 goals maakte en 35 assists leverde. Voor Feyenoord bleef de teller steken op 23 wedstrijden, 2 goals en 3 assists.


Vídeos OneFootball


“Ik zou het liefst mee willen trainen bij Feyenoord en laten zien dat ik beter ben dan de spelers op dit moment. Maar helaas ga je die kans niet krijgen, dat weet ik ook", vertelt Ayoub. De linkspoot is nu vooral bezig zichzelf voor te bereiden op een nieuwe sportieve uitdaging. "Ik ben hard aan het trainen en wacht op iets moois.”

Ayoub speelde beduidend langer voor FC Utrecht en speelde er ook een stuk meer duels. Desondanks heeft hij zondag, als zijn twee oude clubs tegenover elkaar staan, geen voorkeur. "Aan beide periodes heb ik hele mooie herinneringen overgehouden en ik ben nog altijd blij dat ik daar heb mogen groeien als mens en voetballer."

Vorig seizoen stond de spelverdeler onder contract bij Excelsior. Daar was echter een onoplosbaar probleem ontstaan door 'miscommunicaties en verschillen van inzicht.' "Ik heb de trainer gebeld en gevraagd of we een keer buiten het voetbal om konden gaan zitten, om het een en ander op te lossen. Maar dat wilde hij niet", zei Ayoub al enkele maanden geleden.

De voormalig speler van onder meer Panathinaikos realiseert zich dat een voetbalpensioen tot de mogelijkheden behoort. In dat geval weet Ayoub al wat hij wil gaan doen. De Marokkaanse bond ziet namelijk een trainer in hem en zodoende contacteerden zij de clubloze middenvelder om ervaring op te doen in het trainersvak. Hij is nu actief bij Waterwijk Onder 18 in Almere. “Ik merk aan mezelf dat ik training geven heel erg leuk vind. Een eigen visie implementeren en dat terugzien op het veld. Als het dan lukt, geeft je dat écht voldoening en een wow-gevoel. Ik denk dat ik aan de slag ga als trainer als ik stop met profvoetbal.”

Het liefste stopt Ayoub echter nog niet met voetballen. “Als ik wedstrijden kijk, mis ik de kick heel erg. Als ik eerlijk ben en het niveau in de Eredivisie zie, had ik daar eerlijk gezegd makkelijk rond kunnen lopen”, klinkt het als hij terugdenkt aan zijn laatste wedstrijd in mei 2023, die met 0-2 werd verloren van Feyenoord. Zorgen maakt de middenvelder zich echter niet. "Voetbal is net fietsen, dat verleer je niet. Ik wil na een chaotische periode bij Excelsior een club hebben waar ik op kan bloeien en doen wat ik het leukste vind: op het veld staan.”

Saiba mais sobre o veículo