El Ahmadi lyrisch over Feyenoord-aanwinst: 'Dat zegt genoeg, hij speelde fantastisch' | OneFootball

El Ahmadi lyrisch over Feyenoord-aanwinst: 'Dat zegt genoeg, hij speelde fantastisch' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·06 de outubro de 2024

El Ahmadi lyrisch over Feyenoord-aanwinst: 'Dat zegt genoeg, hij speelde fantastisch'

Imagem do artigo:El Ahmadi lyrisch over Feyenoord-aanwinst: 'Dat zegt genoeg, hij speelde fantastisch'
Imagem do artigo:El Ahmadi lyrisch over Feyenoord-aanwinst: 'Dat zegt genoeg, hij speelde fantastisch'

© IMAGO

Kees Kwakman en Karim El Ahmadi zijn zeer te spreken over het spel van In-beom Hwang bij Feyenoord - FC Twente. De 28-jarige Zuid-Koreaan werd afgelopen zomer voor zeven miljoen euro overgenomen van Rode Ster Belgrado. Hij is daarna razendsnel uitgegroeid tot sleutelspeler voor Feyenoord, dat het treffen met de Enschedeërs met 2-1 won.


Vídeos OneFootball


Hwang wordt na de wedstrijd door ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen een 'onwaarschijnlijke driftkikker met een redelijk goede techniek' genoemd. Kwakman haakt daarop in: "En een goede conditie. Hij bleef de hele tweede helft gaan. Dat is ook wel een beetje het verschil met Feyenoord in de tweede helft. Hij ging wat verder naar voren spelen met het drukzetten, dus hij was een van de twee die druk ging zetten voorin. Dat deed hij echt heel overtuigend en volle bak en continu."

Kwakman stelt dat FC Twente door het werk van Hwang niet meer aan voetballen toekwam. "Feyenoord had het gewoon beter onder controle, won meer duels en pikte meer tweede ballen op. Daardoor werd Twente eigenlijk niet meer gevaarlijk en de 2-1 viel eigenlijk uit het niets", doelt hij op de treffer van Sem Steijn, die daarmee alweer zijn zevende Eredivisie-treffer van dit seizoen op zijn naam schreef.

Ook El Ahmadi is te spreken over de 62-voudig international. "In alles vind ik hem echt een leider. Natuurlijk, af en toe gaat hij ook wel over de schreef. Maar wat Kees ook uitlegde, qua druk zetten en ballen opeisen: zelfs als het bijna kan niet kan, wil hij de bal nog hebben. Dat zegt wel genoeg over de speler Hwang, hij speelde fantastisch. Maar ik vond de tweede helft sowieso jochies tegen mannen. Ik vond Feyenoord gewoon veel sterker in duelkracht dan Twente, vooral in de tweede helft."

"Ik heb ook gehoord van veel spelers die met hem hebben gespeeld dat het echt een fantastische speler is", vervolgt de oud-speler van onder meer Feyenoord en Aston Villa. "Het is gewoon een slimme speler." Hwang speelde in de wedstrijd tegen Twente een belangrijke rol in aanloop naar de openingstreffer en tekende met een afstandsschot zelf voor de 2-0.

Saiba mais sobre o veículo