EK-uitblinker moet selectie FC Twente op korte termijn komen versterken | OneFootball

EK-uitblinker moet selectie FC Twente op korte termijn komen versterken | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 de junho de 2024

EK-uitblinker moet selectie FC Twente op korte termijn komen versterken

Imagem do artigo:EK-uitblinker moet selectie FC Twente op korte termijn komen versterken
Imagem do artigo:EK-uitblinker moet selectie FC Twente op korte termijn komen versterken

© IMAGO

FC Twente wil de selectie op meerdere plekken versterken met oog op de komende voorrondes in de Champions League. De Tukkers haalden eerder al Sayfallah Ltaief van FC Basel, maar zijn nog niet klaar met het versterken van de flanken. Kevin Csoboth moet namelijk overkomen van Újpest FC.


Vídeos OneFootball


Met Daan Rots, Naci Ünüvar, Younes Taha en Mitchell van Bergen beschikte FC Twente afgelopen seizoen eigenlijk maar over vier echte buitenspelers, terwijl Michel Vlap vaak noodgedwongen op de flanken kwam te spelen. Om een dergelijk scenario komend seizoen te voorkomen, is directeur voetbalzaken Arnold Bruggink druk op zoek naar versterkingen voor op de flanken.

Daarbij is de club opnieuw uitgekomen bij Csoboth. De 24-jarige aanvaller van Újpest FC is op dit moment met Hongarije actief op het EK en kwam zowel tegen Duitsland als Schotland kort binnen de lijnen. In de wedstrijd tegen de Schotten zondag was Csoboth goud waard voor zijn ploeg. De buitenspeler kwam enkele minuten voor het einde binnen de lijnen en scoorde de bevrijdende 0-1 voor Hongarije uit een counter.

Het was voor Csoboth zijn eerste doelpunt als international van Hongarije. De rechtsbuiten speelde vooralsnog tien interlands voor zijn land, maar maakte nog nooit de negentig minuten vol. Een transfer naar het buitenland kan zijn loopbaan een vlucht geven. Öltözon Túl meldt dat Csoboth op de radar staat van zowel FC Twente als Celta de Vigo. Gezien het feit dat Csoboth nog tot medio 2027 vastligt in Hongarije en een Estimated Transfer Value van 600.000 euro vertegenwoordigt.

Mocht FC Twente erin slagen om Csoboth los te weken bij Újpest FC, dan wordt de buitenspeler alweer de vierde aanwinst van Bruggink deze zomer. Eerder besloot FC Twente om de koopoptie te lichten en de komst van Alex Van Hoorenbeeck mogelijk te maken. Daarnaast betaalde FC Twente een transfersom om Bas Kuipers en Ltaief los te weken bij respectievelijk Go Ahead Eagles en FC Basel.

Saiba mais sobre o veículo